News

Șeful Pentagonului, internat la terapie intensivă. Lloyd Austin și-a dat temporar demisia din funcție

Lloyd Austin (70 ani) a ajuns din nou la spital, la mai puţin de o lună de la ultima sa externare, de această dată cu probleme ale vezicii urinare.
12.02.2024 | 12:00
Seful Pentagonului internat la terapie intensiva Lloyd Austin sia dat temporar demisia din functie
Lloyd Austin nu mai este șeful Pentagonului în acest moment Foto: Pentagon
ADVERTISEMENT

Secretarul american al Apărării,  Lloyd Austin, a fost din nou spitalizat și și-a transferat autoritatea secretarului adjunct, Kathleen Hicks, a transmis pe 12 februarie serviciul de presă al Pentagonului.

Lloyd Austin a fost spitalizat pentru a treia oară în două luni

Lloyd Austin (70 ani) a fost internat la spital pentru tratea unor simptome “compatibile cu probleme ale vezicii urinare”. Ministrul a fost internat în secția de terapie intensivă, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

În luna decembrie, Austin a fost operat de cancer de prostată, iar pe 1 ianuarie, din cauza complicațiilor, s-a întors la spital, pentru două săptămâni. Spitalizarea ministrului s-a transformat într-un scandal pentru că nu doar opinia publică, dar nici președintele american Joe Biden nu au știut despre starea lui, timp de câteva zile.

Lloyd Austin a fost criticat pentru că a încercat să-și ascundă boala și ulterior și-a cerut scuze pentru comunicarea deficitară cu privire la situația sa. El a fost externat pe 15 ianuarie, a lucrat o vreme de acasă, apoi s-a întors la birou, vizibil slăbit.

ADVERTISEMENT

“Ar fi trebuit să-l informez pe preşedinte despre diagnosticul meu de cancer. Ar fi trebuit să spun echipei mele şi populaţiei americane şi-mi asum întreaga responsabilitate. Le cer scuze colegilor mei şi populaţiei americane”, a declarat ministrul american.

Între timp, un număr de reprezentanți ai Partidului Republican au cerut apoi demisia lui Austin. Ei s-au întrebat cine se află de fapt la conducerea Pentagonului, în mijlocul războiului de agresiune al Rusiei din Ucraina și al escaladării din Orientul Mijlociu, dacă secretarul Apărării este internat în spital.

ADVERTISEMENT

Lloyd Austin a fost dus la Centrul Medical Militar Național Walter Reed, duminică după-amiază, din motive medicale”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Potrivit acestuia, Casa Albă și Congresul SUA au fost anunțate despre spitalizarea lui Austin, precum și secretarul adjunct al Apărării și președintele Statului Major Comun al Forțelor Armate ale SUA.

ADVERTISEMENT

Potrivit Politico, Pentagonul a reacționat cu simpatie și înțelegere la decizia lui Austin de a păstra confidențialitatea cu privire la diagnosticul său, dar oficialii au întrebări despre motivul pentru care ministrul a decis să îşi ascundă boala.

ADVERTISEMENT