News

Vești bune pentru pacienții cu afecțiuni ale prostatei. Un nou tip de biopsie cu ajutorul robotului ARTEMIS, într-o clinică din România

Dr. Michael Ahmadi, expert în radiourologie, pregătește specialiștii unei clinici din București în realizarea de biopsii de prostată prin fuziune cu sistemul robotic ARTEMIS.
22.01.2024 | 13:06
Vesti bune pentru pacientii cu afectiuni ale prostatei Un nou tip de biopsie cu ajutorul robotului ARTEMIS intro clinica din Romania
Biopsia prin fuziune cu sistemul ARTEMIS Sursa foto: Eigen Health / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aflat pentru prima dată în estul Europei, Dr. Michael Ahmadi va dezvălui secretele utilizării sistemului robotic ARTEMIS echipei clinicii Global Medical Health din București. ARTEMIS este o soluție robotică revoluționară pentru îmbunătățirea direcționării biopsiei în cazul cancerului de prostată.

Biopsia prin fuziune cu sistemul ARTEMIS, disponibilă curând într-o nouă clinică din România

Biopsia de prostată prin fuziune constă în extragerea de mici probe de țesut suspect cu ajutorul fuziunii automate în timp real a imaginilor obținute prin rezonanță magnetică și ecografie. Acest lucru se realizează prin utilizarea robotului ARTEMIS, sistemul robotizat care, prin intermediul unui software și al unui braț robotizat, reușește să ajungă la focalizarea precisă a țesutului canceros, creând o hartă 360 de grade a prostatei care ajută la identificarea zonei care urmează să fie biopsiată.

ADVERTISEMENT

Robotul ARTEMIS ghidează brațul robotic cu precizie milimetrică în mod autonom și sub supravegherea urologului și a uroradiologului spre leziunea care urmează să fie biopsiată. Spre deosebire de biopsia convențională, acesta poate ajunge în zone foarte ascunse ale prostatei, oferind un diagnostic extrem de precis și definitiv într-o singură intervenție.

Biopsia prin fuziune se efectuează în sala de operație și sub sedare, dar complicațiile postoperatorii sunt minime, iar riscul de infecție este considerabil redus în comparație cu biopsia convențională.

ADVERTISEMENT

ARTEMIS este o soluție robotică revoluționară pentru îmbunătățirea direcționării biopsiei în cazul cancerului de prostată. ARTEMIS este un pionier și un lider recunoscut în biopsia prin fuziune ghidată prin imagine a prostatei și în terapia țintită, cu peste 10 ani de expertiză clinică și rezultate clinice publicate convingătoare.

Fuziunea mpMRI (RMN multiparametric) cu imaginile ecografice în timp real, împreună cu urmărirea semi-robotică, electronic-mecanică a organului și a acelor, au ca rezultat avantaje clinice care nu erau posibile până acum:

ADVERTISEMENT
  • îmbunătățirea semnificativă a acurateței biopsiei de prostată;
  • navigarea precisă a acelor către leziunile identificate;
  • reproducerea exactă a tratamentului pentru analiză și re-biopsie.

Biopsia prin fuziune, elimină efectele secundare pentru pacient

Diagnosticarea cancerului de prostată poate fi o provocare, iar biopsiile convenționale, sistematice, sunt adesea neconcludente, ceea ce ridică riscul de a rata tumori de grad înalt sau de a sub-stadifica leziunile pentru supravegherea activă.

ADVERTISEMENT

Biopsia prin fuziune a prostatei este un progres puternic în vizualizarea diagnosticului, care combină imagistica puternică cu ecografia în timp real cu datele despre extinderea și localizarea leziunilor din RMN.

Prin îmbinarea perfectă a informațiilor RMN cu imaginile ecografice în timp real, fără întreruperi ale fluxului de lucru, această tehnologie oferă îndrumare în timp real pentru a ajuta la localizarea precisă și rapidă a leziunilor și la biopsie.

Dr. Michael Ahmadi, inventator și inovator în tehnologie medicală, are o diplomă în medicină și peste 15 ani de experiență în domeniul radiourologiei și o diplomă de inginer electronist. Dr. Ahmadi  deține mai multe brevete în domeniul biopsiei de prostată și al biopsiei prin fuziune (MRI-Ultrasound fusion prostate biopsy).

Pasiunea sa este să îmbunătățească și mai mult tehnologia de fuziune RMN pentru detectarea precoce a cancerului de prostată cu terapie focală ca opțiune pentru pacienții cu cancer prostata fără efecte secundare sau cu efecte secundare minime.

În prezent, Dr. Ahmadi lucrează cu o echipă de ingineri experți de la Eigen Health, companie al cărei vicepreședinte executiv este, pentru a dezvolta și îmbunătăți și crioterapia și terapia cu ultrasunete focalizate de înaltă intensitate (HIFU) pentru a ajuta pacienții cu cancer de prostată.

ADVERTISEMENT