News

Șeful Pentagonului, spitalizat de urgență. Ce boală gravă a făcut Lloyd Austin

Spitalizat de urgență încă din debutul anului, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a suferit de o boală gravă. Ce complicații a dezvoltat.
10.01.2024 | 07:03
Seful Pentagonului spitalizat de urgenta Ce boala grava a facut Lloyd Austin
Boala gravă de care suferă Lloyd Austin, șeful Pentagonului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tensiuni în Statele Unite ale Americii, în debut de an, după ce Pentagonul a păstrat tăcerea cu privire la motivul pentru care șeful său, Lloyd Austin a fost spitalizat. Între timp, s-a aflat și cauza internării.

Boala gravă de care suferă Lloyd Austin, șeful Pentagonului

Lloyd Austin, persoana aflată în imediata subordonare a lui Joe Biden în vârful lanțului de comandă al armatei americane, ar fi ascuns mai multe zile președintelui și publicului internarea sa în spital, la Terapie Intensivă. S-a întâmplat chiar în ziua de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Spitalizarea șefului Pentagonului a fost ţinută la mare secret. Presa de peste ocean scrie că nici măcar adjuncta sa nu a fost pusă în temă imediat. Și mai grav este faptul că și preşedintele Joe Biden ar fi fost înștiințat cu o întârziere de câteva zile.

Reamintim că secretarul american al apărării a fost spitalizat la 1 ianuarie. La mai bine de o săptămână de la acest eveniment, Pentagonul a venit cu explicații oficiale.

ADVERTISEMENT

Instituția americană anunță că Lloyd Austin a suferit o infecţie a tractului urinar în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie. Aceasta a fost făcută pentru tratarea unui cancer de prostată, informează Centrul medical militar naţional Walter Reed, unde este spitalizat, scrie NBC News.

Boala gravă a fost depistată la începutul lunii decembrie în cadrul unor teste de laborator de rutină pentru screening-ul de prostată, au mai spus oficialii Walter Reed. Procedura chirurgicală la care a fost supus Austin pe 22 decembrie a fost o prostatectomie, în timpul căreia a fost ”sub anestezie generală”.

ADVERTISEMENT

Inițial, veștile au fost bune. ”Secretarul Austin și-a revenit fără probleme după operație și s-a întors acasă a doua zi dimineață. Cancerul său de prostată a fost depistat devreme, iar prognosticul său este excelent”, au spus oficialii.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat apoi la Walter Reed pe 1 ianuarie ”cu complicații de la procedura din 22 decembrie, inclusiv greață și dureri severe abdominale, de șold și de picioare”, au spus oficialii.

ADVERTISEMENT

Centrul medical militar naţional Walter Reed: ”Infecția lui Austin a dispărut”

În prezent, oficialul militar este în afara oricărui pericol. Reprezentanții Walter Reed au declarat, marți că ”infecția lui Austin a dispărut” și că acesta ”continuă să facă progrese și anticipăm o recuperare completă, deși acesta poate fi un proces lent”.

La o conferință de marți, imediat după publicarea comunicatului, secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a declarat reporterilor că Austin ”continuă să-și revină bine și este bine dispus”. Ryder spus că Departamentul Apărării va publica zilnic actualizări despre starea lui Austin.

ADVERTISEMENT
Tags: