News

Șeful Pentagonului, spitalizat de urgență. Ce boală gravă a făcut Lloyd Austin

Spitalizat de urgență încă din debutul anului, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a suferit de o boală gravă. Ce complicații a dezvoltat.
10.01.2024 | 07:03
Seful Pentagonului spitalizat de urgenta Ce boala grava a facut Lloyd Austin
Boala gravă de care suferă Lloyd Austin, șeful Pentagonului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tensiuni în Statele Unite ale Americii, în debut de an, după ce Pentagonul a păstrat tăcerea cu privire la motivul pentru care șeful său, Lloyd Austin a fost spitalizat. Între timp, s-a aflat și cauza internării.

Boala gravă de care suferă Lloyd Austin, șeful Pentagonului

Lloyd Austin, persoana aflată în imediata subordonare a lui Joe Biden în vârful lanțului de comandă al armatei americane, ar fi ascuns mai multe zile președintelui și publicului internarea sa în spital, la Terapie Intensivă. S-a întâmplat chiar în ziua de Anul Nou.

ADVERTISEMENT

Spitalizarea șefului Pentagonului a fost ţinută la mare secret. Presa de peste ocean scrie că nici măcar adjuncta sa nu a fost pusă în temă imediat. Și mai grav este faptul că și preşedintele Joe Biden ar fi fost înștiințat cu o întârziere de câteva zile.

Reamintim că secretarul american al apărării a fost spitalizat la 1 ianuarie. La mai bine de o săptămână de la acest eveniment, Pentagonul a venit cu explicații oficiale.

ADVERTISEMENT

Instituția americană anunță că Lloyd Austin a suferit o infecţie a tractului urinar în urma unei intervenţii chirurgicale efectuate în decembrie. Aceasta a fost făcută pentru tratarea unui cancer de prostată, informează Centrul medical militar naţional Walter Reed, unde este spitalizat, scrie NBC News.

Boala gravă a fost depistată la începutul lunii decembrie în cadrul unor teste de laborator de rutină pentru screening-ul de prostată, au mai spus oficialii Walter Reed. Procedura chirurgicală la care a fost supus Austin pe 22 decembrie a fost o prostatectomie, în timpul căreia a fost ”sub anestezie generală”.

ADVERTISEMENT

Inițial, veștile au fost bune. ”Secretarul Austin și-a revenit fără probleme după operație și s-a întors acasă a doua zi dimineață. Cancerul său de prostată a fost depistat devreme, iar prognosticul său este excelent”, au spus oficialii.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat apoi la Walter Reed pe 1 ianuarie ”cu complicații de la procedura din 22 decembrie, inclusiv greață și dureri severe abdominale, de șold și de picioare”, au spus oficialii.

ADVERTISEMENT

Centrul medical militar naţional Walter Reed: ”Infecția lui Austin a dispărut”

În prezent, oficialul militar este în afara oricărui pericol. Reprezentanții Walter Reed au declarat, marți că ”infecția lui Austin a dispărut” și că acesta ”continuă să facă progrese și anticipăm o recuperare completă, deși acesta poate fi un proces lent”.

La o conferință de marți, imediat după publicarea comunicatului, secretarul de presă al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a declarat reporterilor că Austin ”continuă să-și revină bine și este bine dispus”. Ryder spus că Departamentul Apărării va publica zilnic actualizări despre starea lui Austin.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”