News

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar, urmărit penal de DNA. Acuzațiile aduse medicului Florin Săvulescu

Colonel medic dr. Florin Săvulescu, șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar, este urmărit penal de DNA. Acuzații grave aduse doctorului de către procurori.
19.09.2022 | 15:38
Seful sectiei de chirurgie de la Spitalul Militar urmarit penal de DNA Acuzatiile aduse medicului Florin Savulescu
DNA anunță urmărirea penală a șefului secției de chirurgie de la Spitalul Militar. Acuzații grave aduse medicului Florin Săvulescu. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru șeful secției de chirurgie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

DNA anunță urmărirea penală a șefului secției de chirurgie de la Spitalul Militar. Acuzații grave aduse medicului Florin Săvulescu

Medicul militar Alexandru Florin Săvulescu, la data faptelor șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul unității sanitare din Capitală, este acuzat de luare de mită.

ADVERTISEMENT

Conform referatului DNA, acesta ar fi primit de la mai multe persoane bani și bijuterii pentru intervenții chirurgicale și examene de specialitate.

În consecință, procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de vineri.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii mai precizează într-un comunicat emis luni că, în cursul acestui an, Alexandru Florin Săvulescu, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat, ”ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora”.

Ce interdicții i s-a impus medicului pe timpul controlului judiciar

În cele două luni în care se va afla sub control judiciar, cadrul medical trebuie să respecte o serie de obligații.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta nu are voie să comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

De asemenea, el nu nu poate să desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapt, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu va respecta aceste reguli, medicul poate ajunge după gratii.

”Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai scrie în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT
Tags: