News

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava, reținut în dosarul permiselor auto falsificate. Update

04.03.2021 | 11:14
Seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Suceava retinut in dosarul permiselor auto falsificate Update
ADVERTISEMENT

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost reținut joi de procurorii militari ai DNA şi va fi propus pentru arestare preventivă în dosarul fabricii de permise auto de la Suceava, anunță procurorii într-un comunicat.


UPDATE, 4 martie, ora 11:14 / Colonelul Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, a fost reținut joi de procurorii militari ai DNA şi va fi propus pentru arestare preventivă în dosarul fabricii de permise auto de la Suceava.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat de ”comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, anunță DNA.

În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de Obreja Radu Ionuț, comisar șef de politie (arestat preventiv în altă cauză), la data faptelor șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 4 martie, 2021, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Știrea inițială, 3 martie, ora 17:51 / Potrivit Monitorul de Suceava, audierile vor avea loc la sediul structurii centrale a DNA pentru că Timu face parte dintr-o structură militară.

ADVERTISEMENT

În consecință, competența pentru acest caz aparține procurorilor militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Șeful SIPI Suceava, săltat de DNA, pentru că fabrica permise auto false

O echipă venită la Suceava special de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, situat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

ADVERTISEMENT

Dosarul instrumentat e o disjungere a dosarului în care a fost deja trimis în judecată ofițerul Mihail Martin, din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție.

În dosarul respectiv a mai fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În dosar ar exista indicii, conform sursei citate, că Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Timu.

În acest sens, într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate constata cum lui Mihail Martin urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Timu o sumă considerabilă de bani.

Conform Hot News, Timu ar fi pus la cale o grupare infracțională care era „structurată pe mai multe paliere, ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor”.

Promovarea candidaţilor s-ar fi asigurat contra unor sume de bani percepute atât la examinarea teoretică, cât şi la traseu, precizează sursa citată.

Costul unui permis fals varia între 5.000 și 7.000 de euro, însă candidații erau scutiți de alte bătăi de cap și puteau ajunge șoferi fără probleme.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink