News

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă Suceava, reținut în dosarul permiselor auto falsificate. Update

04.03.2021 | 11:14
Seful Serviciului de Informatii si Protectie Interna Suceava retinut in dosarul permiselor auto falsificate Update
ADVERTISEMENT

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost reținut joi de procurorii militari ai DNA şi va fi propus pentru arestare preventivă în dosarul fabricii de permise auto de la Suceava, anunță procurorii într-un comunicat.


UPDATE, 4 martie, ora 11:14 / Colonelul Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, a fost reținut joi de procurorii militari ai DNA şi va fi propus pentru arestare preventivă în dosarul fabricii de permise auto de la Suceava.

ADVERTISEMENT

Acesta este acuzat de ”comiterea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, anunță DNA.

În aceeași cauză s-a pus în mișcare acțiunea penală față de Obreja Radu Ionuț, comisar șef de politie (arestat preventiv în altă cauză), la data faptelor șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită, în formă continuată.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 4 martie, 2021, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Știrea inițială, 3 martie, ora 17:51 / Potrivit Monitorul de Suceava, audierile vor avea loc la sediul structurii centrale a DNA pentru că Timu face parte dintr-o structură militară.

ADVERTISEMENT

În consecință, competența pentru acest caz aparține procurorilor militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Șeful SIPI Suceava, săltat de DNA, pentru că fabrica permise auto false

O echipă venită la Suceava special de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, situat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava.

ADVERTISEMENT

Dosarul instrumentat e o disjungere a dosarului în care a fost deja trimis în judecată ofițerul Mihail Martin, din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție.

În dosarul respectiv a mai fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În dosar ar exista indicii, conform sursei citate, că Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Timu.

În acest sens, într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate constata cum lui Mihail Martin urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Timu o sumă considerabilă de bani.

Conform Hot News, Timu ar fi pus la cale o grupare infracțională care era „structurată pe mai multe paliere, ar fi acţionat în scopul obţinerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere şi în legătură cu înmatricularea autoturismelor”.

Promovarea candidaţilor s-ar fi asigurat contra unor sume de bani percepute atât la examinarea teoretică, cât şi la traseu, precizează sursa citată.

Costul unui permis fals varia între 5.000 și 7.000 de euro, însă candidații erau scutiți de alte bătăi de cap și puteau ajunge șoferi fără probleme.

ADVERTISEMENT
Tags: