Sport

Șeicii au planuri grandioase cu Manchester United! Kylian Mbappe și alte două vedete, pe lista investitorilor care vor să cumpere clubul

Șeicii care vor să investească la Manchester United și-au făcut deja planul de bătaie. Pe lista de transferuri pentru vara viitoare se numără Kylian Mbappe, superstarul lui PSG.
04.05.2023 | 12:48
Seicii au planuri grandioase cu Manchester United Kylian Mbappe si alte doua vedete pe lista investitorilor care vor sa cumpere clubul
Șeicii care vor să cumpere Manchester United au planuri mărețe. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

La scurt timp după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United, la finalul anului trecut, familia Glazer, cea care deține Manchester United, a scos clubul de pe Old Trafford la vânzare. Șeicul Sheikh Jassim este cel mai aproape pentru a da lovitura, iar miliardarul a pus la cale un plan grandios pentru fereastra de transferuri din vară.

Ce planuri mărețe au șeicii cu Manchester United

Aflați în dizgrația suporterilor lui Manchester United, frații Glazer au decis să pună la vânzare clubul. Deși au primit oferte serioase nu s-a ajuns deocamdată la un numitor comun. Totuși, cel mai aproape de a achiziționa clubul din Premier League este Sheikh Jassim.

ADVERTISEMENT

Șeicul are deja planul făcut, iar în perioada de transferuri din vară, Sheikh Jassim este dispus să cheltuie sume fabuloase pentru ca Erik ten Hag să aibă la dispoziție cei mai valoroși fotbaliști. Principala concurență a șeicilor pentru a prelua Manchester United este Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om de afaceri britanic, actualmente patron la Nice.

Potrivit estimărilor suma de achiziționare a clubului se ridică la 5 miliarde de euro. Entuziasmați de o posibilă venire a lui Sheikh Jassim la Manchester United, fanii clubului antrenat de Erik ten Hag așteptă ca șeicii să-i transforme pe „diavoli” într-o adevărată forță, ținând cont că sezonul viitor, cel mai probabil, Manchester United va juca în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe, Kingsley Coman și Eduardo Camavinga pe lista investitorilor care vor să cumpere Manchester United

Principalele trei transferuri pe care Sheikh Jassim le are pe listă la Manchester United sunt Kylian Mbappe, Kingsley Coman și Eduardo Camavinga. Cu siguranță în vârful listei se află atacantul de la PSG, care a eșuat în mai multe rânduri alături de parizieni în Liga Campionilor.

Kylian Mbappe mai are contract până în 2024 cu PSG, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. De cealaltă parte, Kingsley Coman mai are contract cu Bayern Munchen până în 2027, însă „bavarezii” sunt tentați să-i dea drumul pentru un preț avantajos, anunță Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Ultimul mare nume de pe listă este Eduardo Camavinga. Achiziționat de Real Madrid pentru 31 de milioane de euro de la Rennes, tânărul fotbalist francez a fost folosit de Carlo Ancelotti pe mai multe posturi în actuala stagiune. Totodată, un posibil transfer al lui Jude Bellingham pe Santiago Bernabeu l-ar determina pe mijlocașul din Hexagon să vină în Premier League.

Șeicii ar putea cheltui peste 300 de milioane de euro cu cele trei transferuri la Manchester United

Raportat la cotele de piață ale celor trei superstaruri, dacă transferurile s-ar materializa, șeicii ar urma să cheltuie aproximativ 300 de milioane de euro. Kylian Mbappe are o cotă de piață în valoare de 180 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Coman are 65 de milioane de euro, în timp ce cota lui Camavinga se ridică la 60 de milioane de euro. Manchester United se află pe locul 4 în Premier League, cu 63 de puncte în 32 de partide. „Diavolii” sunt favoriți pentru ocuparea unui de loc care duce în grupele Ligii Campionilor la finalul sezonului. Principala urmăritoare a echipei lui Erik ten Hag este Liverpool. „Cormoranii” se află pe locul 5, cu 59 de puncte, dar cu două meciuri în plus.


  • 3,50 este cota oferită de MAXBET pentru „2 solist” la meciul Brighton – Manchester United

ADVERTISEMENT