Sport

Șeicii de la Paris Saint-Germain investesc într-un club de top din Portugalia

Qatar Sports Investments, fondul de investiții care administrează Paris Saint-Germain, cumpără 21,67% din acţiunile grupării portugheze Sporting Braga.
12.10.2022 | 09:35
Seicii de la Paris SaintGermain investesc intrun club de top din Portugalia
Braga luptă deja cu marile forțe ale fotbalului portughez, iar acum, cu banii șeicilor din Qatar, clubul poate căpăta o altă anvergură. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Qatar Sports Investments, grupul de investiții din spatele mai multor mărci și afaceri sportive de top la nivel mondial, a anunțat semnarea unui acord de cumpărare de acțiuni cu Olivedesportos, SGPS, SA. Fondul de investiții care deține PSG va achiziționa un pachet minoritar (21,67%) la Sporting Clube de Braga – Futebol, SAD („SC Braga”).

”Portugalia este o țară înnebunită după fotbal”, și-a explicat, Nasser Al-Khelaifi, decizia

Fără îndoială, la PSG, Qatar Sports Investments, și-au probat determinarea. Și ”foamea” de rezultate. Dovadă că de la sosirea fondului de investiții parizienii au obținut 8 titluri în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Nu și Liga Campionilor, competiție care rămâne, fără îndoială, marele vis pentru șeicii din Golf. Însă, iată, nu se opresc aici. Și au decis să îi copieze pe omologii de la City Football Group Limited (CFG).

Un holding care, știți deja, dețin nu doar pe Manchester City, ci și cluburi de pe toate meridianele. Vorbim despre SUA, Australia, India, Japonia, China, Brazilia, Uruguay, Spania, Belgia, Franța si Italia.

ADVERTISEMENT

În cazul celor de la Qatar Sports Investments este vorba despre o grupare de top în Portugalia. Și, în plus, cu o istorie de peste un secol, aniversarea fiind celebrată în urmă cu numai un an.

Este vorba despre Sportig Clube de Braga. Club care evoluează în Primeira Liga din 1975. Și care a terminat în mod regulat în top 4, iar acum ocupă locul 3. Și, în plus, deține una dintre cele mai bune academii din Portugalia.

ADVERTISEMENT

„Qatar Sports Investments este mândru să investească în afaceri și în branduri de sport renumite în toată lumea, permițându-le acestora să își atingă potențialul maxim.

Portugalia este o țară înnebunită după fotbal, care are unii dintre cei mai pasionați fani și unul dintre cele mai bune sisteme de copii și juniori din lume.

ADVERTISEMENT

Braga este un club exemplar din Portugalia, cu o mândră istorie, o ambiție enormă și o dorință de a excela atât pe teren, cât și în afara lui”, a precizat Nasser Al-Khelaifi.

”Este acționarul perfect”

Sosirea șeicilor a fost salutată și de conducătorul clubului portughez, Antonio Salvador (51 de ani). Care spune că banii din Qatar le vor permite celor de la Braga să își pună în valoare planurile ambițioase.

”Clubul Braga este încântat să ureze bun venit fondului de investiții Qatar Sports Investments în calitate de acționar în cadrul clubului nostru.

Suntem de părere că este acționarul perfect, care ne va ajuta să ne accelerăm extinderea și creșterea ca și club, ajutându-ne astfel să ne îndeplinim potențialul.

Experiența extraordinară a Qatar Sports Investments, expertiza sa globală, rezultatele excelente obținute în domeniul sportului și al afacerilor, ne vor ajuta să ne îndeplinim planurile ambițioase.

Este o zi importantă pentru clubul nostru, pentru orașul nostru, pentru fanii noștri. Și abia așteptăm să avem succes aici, la Braga!”, a spus Salvador.

ADVERTISEMENT