Fotbal international

Selecționerul Norvegiei, bucuros după ce a căzut din nou cu România: „Nu ne putem plânge! Vor fi meciuri bune”

04.03.2020 | 16:15
Selectionerul Norvegiei bucuros dupa ce a cazut din nou cu Romania Nu ne putem plange Vor fi meciuri bune
ADVERTISEMENT

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, s-a declarat fericit după ce nordicii au căzut din nou cu România, de data aceasta în UEFA Nations League.

Selecționerul Norvegiei, bucuros după ce a căzut din nou cu România

Lars Lagerback, selecționerul Norvegiei, a vorbit după tragerea la sorți pentru UEFA Nations League și s-a declarat mulțumit de adversarele pe care le vor întâlni nordicii: Cred că puteam pica într-o grupă mai complicată, cea cu Rusia, în rest cred că e o tragere la sorţi de care nu ne putem plânge.

ADVERTISEMENT

Austria e un adversar interesant, are şi nişte jucători de valoare. Irlanda de Nord ne-ar putea pune probleme pe terenul lor, va fi o deplasare dificilă. Cu România am jucat în preliminarii, abia aştept să joc din nou, vor fi meciuri bune”.

România, doar egaluri cu Norvegia

România a jucat două meciuri în compania Norvegiei, pentru calificarea la Campionatul European din 2020, iar de fiecare dată „tricolorii” au făcut egaluri. La Oslo, naționala României a terminat la egalitate, 2-2, după ce selecționata țării noastre a fost condusă până în minutul 76.

ADVERTISEMENT

„Dubla” reușită de Claudiu Keșeru ne-a ajutat să plecăm cu un punct din duelul cu Norvegia.

La partida retur, „Național Arena” a fost umplută de copii, după ce UEFA a luat decizia să interzică accesul pe stadion al suporterilor români, din cauza scandărilor rasiste.

La acel meci, România a deschis scorul prin Alexandru Mitriță, dar a fost egalată spre finalul confruntării de Alexander Sorloth.

ADVERTISEMENT

Lars Lagerback a răbufnit la adresa deciziei UEFA în privința celor 30.000 de copii care au asistat la meci: 

“Nu cred că asta am vrut să spun, au fost multe întrebări. Asta depinde numai de UEFA, de decizia pe care a luat-o UEFA. Este o decizie total incorectă, sunt de mulți ani în fotbalul internațional.

ADVERTISEMENT

Dacă decizi că a fost o problemă și închizi stadionul, dar regulile permit prezența pe stadion totuși. Nu critic România, ei au profitat de reguli. Vreau să spun că pentru mine e incredibil că UEFA are aceste reguli. Când am fost întrebat la conferința de presă, normal că am spus că îmi dorescă să nu existe rasism”.

„Ceea ce am vrut să spun este că a fost una dintre cele mai nedrepte decizii pe care le-am experimentat vreodată. Nu cred că asta a avut vreun efect asupra modului în care s-a desfășurat meciul. Dacă vrei să oprești rasismul, lucru pe care eu îl consider foarte important, trebuie să iei decizii mai dure”, a mai spus Lagerback.

 

ADVERTISEMENT