Life

Selly, despre accidentul fals cu care a momit presa: „Nu a verificat nimeni. Nu m-a sunat nimeni” – Video

21.08.2020 | 17:05
Selly despre accidentul fals cu care a momit presa Nu a verificat nimeni Nu ma sunat nimeni  Video
ADVERTISEMENT

Selly a vorbit în premieră despre accidentul în care ar fi fost implicat (scenariu pus la cale chiar de vlogger), despre care presa a scris în lung și-n lat fără să verifice adevărul.

Selly, detalii despre farsa accidentului care a apărut peste tot

Andrei Șelaru a trimis mai multor redacții un videoclip cu el, o farsă bine pusă la cale, iar mai multe televiziuni și site-uri au găsit în plasă.

ADVERTISEMENT

Chiar și televiziunile de la care Selly nu se aștepta să difuzeze farsa au arătat pe micile ecrane imaginile trimise de vlogger de pe un cont fals de Google Mail.

„Nu m-a sunat nimeni din presă. Ironic, m-a sunat cineva de la Apropo TV la un podcast cu Andi Moisescu, dar nu pe tema asta. Nimeni nu a verificat dacă accidentul era real sau nu.

ADVERTISEMENT

Nu a sunat nimeni, nici măcar la compania de asigurări. Am creat un cont fals de Gmail, Bogdan Iovițoiu. Am scris cât mai prost posibil pentru că inițial m-am gândit să le cer banii, dar m-am gândit că se complică prea mult lucruri.

Am trimis filmarea, am zis că am o filmare cu Selly”, a declarat Selly într-un interviu pentru paginademedia.ro.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să fac o sesizare pompoasă, ci a unui cetățean obișnuit privind o altă informație publicată de România TV”, a spus Selly.

Este vorba despre o știre falsă cap-coadă difuzată de postul de știri, potrivit căreia în casa youtuber-ului ar fi existat un scandal monstru, un scandal care s-a lăsat cu pumni și picioare în gură.

ADVERTISEMENT

Vlogger-ul a fost întrebat și legat de conspirațiile care circulă în mediul online privind pandemia de coronavirus. Andrei Șelaru a spus că românii trec de la o extremă la alta: fie cred prea mult în pericol, fie nu cred deloc și văd conspirații.

Selly spune că e nevoie de mai mult echilibru, de analiză înainte de a da verdicte.

 

Selly, totul despre povestea faslului accident

INTERVIU VIDEO. Selly spune toată povestea falsului accident, farsa în care au căzut multe titluri mari de presă, care au preluat informația fără măcar să îl sune. Ce zice Selly – Andrei Șelaru, e nevoie de presă?"Da, cred în nevoia de presă! În orice democrație trebuie să existe o presă liberă", spune el. Doar că "treaba cu democrația pică în momentul în care spun doar minciuni".Selly în interviu: – "Mi-aș dori ca urmăritorii mei să înțeleagă că orice informație trebuie verificată, mai ales pe Facebook"- "Pe viitor mi-aș dori ca publicul să sancționeze mai des știrile false"- "Cel mai corect ar fi să se separe pe ecran ce e este știre de ce e părere personală"- "Eu am creat un cont de gmail fals și am scris cât de prost posibil am putut, ca să par un copil inocent care vrea ca filmarea lui să apară pe post. Într-o oră știrea era deja pe post.- "Experimentul meu a fost să văd cum dau ei la televizor o astfel de știre."Detalii și toată transcrierea interviului, pe Paginademedia.ro: https://bit.ly/34mUSPsSelly, în dialog cu Petrisor Obae, editorul Paginademedia.ro

Posted by Pagina de Media on Friday, August 21, 2020

ADVERTISEMENT
Tags: