Fotbal international

Semnalul de alarmă tras de Mircea Lucescu: „După coronavirus mergem toți la psihiatrie” + „Jucătorii trebuie să accepte scăderea salariilor”

01.04.2020 | 11:09
Semnalul de alarma tras de Mircea Lucescu Dupa coronavirus mergem toti la psihiatrie  Jucatorii trebuie sa accepte scaderea salariilor
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu recunoaște că este afectat de perioada de pandemie de coronavirus, nefiind obișnuit să stea atât de mult în casă. „Il Luce” consideră că toți fotbaliștii ar trebui să accepte reducerea salariilor pentru a accepta un colaps financiar.

„Trebuie să accepte”

Pandemia de coronavirus a suspendat aproape în totalitate competițiile sportive și, în același timp, a redus încasările cluburilor, motiv pentru care mai mulți conducători au decis să diminueze salariile angajaților.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu consideră că decizia luată de Gigi Becali la FCSB sau Gheorghe Hagi la Viitorul, de a reduce salariile jucătorilor, trebuie acceptată de toți fotbaliștii pentru a evita falimentul.

Jucătorii trebuie să accepte scăderea salariilor. În situația actuală toate părțile înregistrează pierderi.

ADVERTISEMENT

Cel mai rușinos lucru din fotbal este falimentul, dacă jucătorii își iubesc cluburile trebuie să facă orice pentru a le salva, pentru a evita falimentul. Dacă renunțăm astăzi, vom salva ziua de mâine”, a declarat Mircea Lucescu, conform Tutto Mercato Web.

Rămas fără angajament după despărțirea de naționala Turciei, din februarie 2019, Mircea Lucescu a dezvăluit când ia în considerare revenirea în fotbal: „Vedem după luna iunie”.

ADVERTISEMENT

„După coronavirus mergem toți la psihiatrie”

Mircea Lucescu recunoaște că se află într-o situație inedită, fiind forțat să petreacă o perioadă atât de lungă la domiciliu și, mai în glumă, mai în serios, transmite că pandemia va avea un efect puternic asupra tuturor.

După coronavirus mergem toți la psihiatrie (n.r, zâmbește). Oamenii nu sunt obișnuiți să stea atât de mult în casă, în special sportivii.

ADVERTISEMENT

În această perioadă păstrăm contactul cu apropiații, prin telefon, vorbim despre orice, altfel o luăm razna. Eu stau acasă, citesc presa, încerc să îmi organizez lucrurile. Vorbesc cu Răzvan, el este la Riyadh”, susține Mircea Lucescu.

Cel mai titrat antrenor român consideră că fotbaliștii ar putea reveni pe teren la scurt timp după terminarea situației actuale, având la domiciliu toate condițiile pentru a se pregăti.

Jucătorii mari au tot ce au nevoie acasă. Trebuie să se pregătească, să fie tot timpul în mișcare. Cu siguranță vor avea nevoie de câteva antrenamente în grup, cu echipa, dar în momentul reluării fotbalului trebuie să fie pregătiți fizic”, susține Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT