Life

Semnificația numelui de botez. Cum îți este afectat, de fapt, destinul

Cum se alege cel mai potrivit nume de botez pentru un copil. Semnificația lui este extrem de importantă și îl poate influența toată viața
09.12.2023 | 16:23
Semnificatia numelui de botez Cum iti este afectat de fapt destinul
Cum să alegi cel mai potrivit nume de botez pentru copilul tău Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Prima și poate cea mai importantă slujbă din viața unui om este Botezul. Venirea pe lume a unui copil este mereu un motiv de bucurie. Tocmai de aceea, alegerea unui nume pe care cel mic să îl poarte toată viața este o provocare pentru părinți.

Cum se alege corect numele de botez

Botezul reprezintă pentru cel mic cel mai important pas din viața lui. Odată oficializată această slujbă, bebelușul pornește pe un nou drum în calitate de creștin.

ADVERTISEMENT

Dincolo de semnificația religioasă a acestei Tainei, foarte important este și numele pe care i-l oferă părinții. De ani buni, cei mici au început să poarte nume internaționale, dar încă mai sunt familii care aleg și numele tradiționale.

De obicei, se spune că numele trebuie să fie reprezentativ și ales cu grijă. Fiind purtat o viață întreagă, acesta începe să aibă adevărate influențe asupra posesorului său.

ADVERTISEMENT

Nu toți părinții aleg numele bebelușului la întâmplare sau să rimeze cu un al doilea prenume. Există și excepții care, pentru numele de botez al copilul se informează temeinic înainte.

Semnificația numelui și destinul merg mână în mână

Nu multă lume știe că există o știință care vorbește despre influența numelor asupra posesorilor. Aceasta se numește onomatologie și, potrivit oi.ro, a fost dezvoltată de Albert De Rochetal.

ADVERTISEMENT

Mai exact, etimologia și cuvântul de bază de la care a fost derivat reprezintă influența destinului, dar și principala caracteristică. Această regulă se aplică atât numelor cu rădăcini românești, cât și celor moderne.

De exemplu, Sorin sau Sorina este un nume derivat de la Soare. Asta înseamnă că cei care îl poartă au mereu o energie bună și o prezență imposibil de trecut cu vederea. Doina, fiind un nume pur românesc, va fi mereu o persoană atrasă de originile ei și mai puțin îndreptată către lucruri noi.

ADVERTISEMENT

În România, foarte multe familii aleg pentru copiii lor nume de botez provenite din greacă. De departe, cele mai întâlnite sunt Andrei, Alexandru, Cosmin, dar și multe altele. La fel ca și în cazul celor românești, semnificația lor echivalează cu influența asupra celor care le poartă.

Astfel, numele de Andrei semnifică bărbăție, în timp ce Cosmin este echivalentul unui bărbat ordonat. Alexandru sau Alexandra, varianta sa feminină, reprezintă persoane preocupate de apărarea celor din jur.

ADVERTISEMENT
Tags: