Life

Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol. Poți să pierzi bani fără să știi

Rețeaua ta Wi-Fi poate fi în pericol, iar la fel și tu. Există un semn care te poate avertiza și pe care este bine să îl iei în seamă.
21.06.2023 | 06:30
Semnul care iti spune ca reteaua ta WiFi e in pericol Poti sa pierzi bani fara sa stii
Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să fii în siguranță, este bine să îți protejezi și rețeaua ta Wi-Fi. Aceasta parte fi în pericol, a dezvăluit un expert în tehnologie. Mai mult de atât, riști să ajungi în poziția de a pierde bani fără să știi.

Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol

Brad Freeman, director de tehnologie la SenseOn, a prezentat cele mai importante lucruri pe care o persoană trebuie să le știe despre rețeaua Wi-Fi. Aceasta poate fi spartă, iar de aici pot apărea numeroase probleme.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea greu de crezut, poți să pierzi și bani fără să știi, atunci când rețeaua ta Wi-Fi este afectată. Potrivit expertului, dacă hackerii pot pătrunde în rețeaua Wi-Fi, te pot spiona și pot instala programe malware. Mai apoi, aceștia pot controla dispozitivele asociate la respectiva rețea.

Mai departe, hackerii pot avea acces chiar și la banii de pe card, dar și la informațiile de pe laptop ori de pe telefonul tău. Ulterior, acestea pot fi utilizate pentru înșelătorii sau chiar și pentru șantaj, avertizează expertul.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de acest detaliu, hackerii pot să depășească limita lunară de date când vine vorba de rețeaua Wi-Fi. Acest lucru poate genera de asemenea o creștere a costurilor, pe care nimeni nu și-o dorește.

Sfaturile unui expert pentru siguranța rețelei tale

Dincolo de asta, conexiunea poate fi și ea una mai lentă. În cazul în care mai multe persoane folosesc rețeaua, fără ca noi să știm acest lucru, vom observa că paginile deschise de pe internet se mișcă cu mult mai greu.

ADVERTISEMENT

Care este soluția într-o astfel de situație? Expertul spune că este bine să avem o parolă. Cu cât rețeaua Wi-Fi este mai sigură, cu atât suntem și noi mai în siguranță. De asemenea, un alt sfat este să ne asigurăm că orice dispozitiv este actualizat constant.

Există însă și alte reguli de care trebuie să ținem cont și pe care expertul le prezintă. ”Descărcați actualizările de securitate de îndată ce sunt disponibile. De obicei sunt gratuite și se instalează foarte repede. (…).  

ADVERTISEMENT

Al doilea semn de avertizare este atunci când rețeaua Wi-Fi folosește încă datele de conectare implicite. Luați în considerare posibilitatea de a schimba datele de identificare implicite ale rețelei Wi-Fi de acasă. Conectați-vă la routerul Wi-Fi tastând http://192.168.1.1 într-un browser web și apăsând enter.

Acolo veți putea să vă schimbați detaliile de conectare. Al treilea semn de pericol este atunci când computerul dumneavoastră nu are setările de securitate corecte. Dacă aveți un laptop sau un computer desktop, asigurați-vă că firewall-ul este activat și că antivirusul rămâne activat”, a declarat Brad pentru The U.S. Sun.

O altă recomandare este utilizarea a două rețele Wi-Fi diferite. Mai exact, este bine ca oaspeții să aibă o cu totul altă rețea, diferită de cea pe care noi o utilizăm zi de zi. Acest lucru poate fi configurat destul de simplu și oferă mai multă siguranță.

ADVERTISEMENT