Life

Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol. Poți să pierzi bani fără să știi

Rețeaua ta Wi-Fi poate fi în pericol, iar la fel și tu. Există un semn care te poate avertiza și pe care este bine să îl iei în seamă.
21.06.2023 | 06:30
Semnul care iti spune ca reteaua ta WiFi e in pericol Poti sa pierzi bani fara sa stii
Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să fii în siguranță, este bine să îți protejezi și rețeaua ta Wi-Fi. Aceasta parte fi în pericol, a dezvăluit un expert în tehnologie. Mai mult de atât, riști să ajungi în poziția de a pierde bani fără să știi.

Semnul care îți spune că rețeaua ta Wi-Fi e în pericol

Brad Freeman, director de tehnologie la SenseOn, a prezentat cele mai importante lucruri pe care o persoană trebuie să le știe despre rețeaua Wi-Fi. Aceasta poate fi spartă, iar de aici pot apărea numeroase probleme.

ADVERTISEMENT

Deși poate părea greu de crezut, poți să pierzi și bani fără să știi, atunci când rețeaua ta Wi-Fi este afectată. Potrivit expertului, dacă hackerii pot pătrunde în rețeaua Wi-Fi, te pot spiona și pot instala programe malware. Mai apoi, aceștia pot controla dispozitivele asociate la respectiva rețea.

Mai departe, hackerii pot avea acces chiar și la banii de pe card, dar și la informațiile de pe laptop ori de pe telefonul tău. Ulterior, acestea pot fi utilizate pentru înșelătorii sau chiar și pentru șantaj, avertizează expertul.

ADVERTISEMENT

Iar dincolo de acest detaliu, hackerii pot să depășească limita lunară de date când vine vorba de rețeaua Wi-Fi. Acest lucru poate genera de asemenea o creștere a costurilor, pe care nimeni nu și-o dorește.

Sfaturile unui expert pentru siguranța rețelei tale

Dincolo de asta, conexiunea poate fi și ea una mai lentă. În cazul în care mai multe persoane folosesc rețeaua, fără ca noi să știm acest lucru, vom observa că paginile deschise de pe internet se mișcă cu mult mai greu.

ADVERTISEMENT

Care este soluția într-o astfel de situație? Expertul spune că este bine să avem o parolă. Cu cât rețeaua Wi-Fi este mai sigură, cu atât suntem și noi mai în siguranță. De asemenea, un alt sfat este să ne asigurăm că orice dispozitiv este actualizat constant.

Există însă și alte reguli de care trebuie să ținem cont și pe care expertul le prezintă. ”Descărcați actualizările de securitate de îndată ce sunt disponibile. De obicei sunt gratuite și se instalează foarte repede. (…).  

ADVERTISEMENT

Al doilea semn de avertizare este atunci când rețeaua Wi-Fi folosește încă datele de conectare implicite. Luați în considerare posibilitatea de a schimba datele de identificare implicite ale rețelei Wi-Fi de acasă. Conectați-vă la routerul Wi-Fi tastând http://192.168.1.1 într-un browser web și apăsând enter.

Acolo veți putea să vă schimbați detaliile de conectare. Al treilea semn de pericol este atunci când computerul dumneavoastră nu are setările de securitate corecte. Dacă aveți un laptop sau un computer desktop, asigurați-vă că firewall-ul este activat și că antivirusul rămâne activat”, a declarat Brad pentru The U.S. Sun.

O altă recomandare este utilizarea a două rețele Wi-Fi diferite. Mai exact, este bine ca oaspeții să aibă o cu totul altă rețea, diferită de cea pe care noi o utilizăm zi de zi. Acest lucru poate fi configurat destul de simplu și oferă mai multă siguranță.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Trăim zi de zi cu cea mai periculoasă insectă. Omoară cei mai mulți...
Trăim zi de zi cu cea mai periculoasă insectă. Omoară cei mai mulți oameni
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici