Life

Semnul evident că mariajul tău a ajuns într-un punct mort. Expert în relații: “Este o componentă vitală”

Detaliul care îți arată că mariajul tău a ajuns într-un punct mort. Sfatul unui expert în relații ți-ar putea salva căsnicia.
30.01.2024 | 16:42
Semnul evident ca mariajul tau a ajuns intrun punct mort Expert in relatii Este o componenta vitala
Semne ale unui mariaj cu probleme. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Cum îți dai seama că mariajul în care te afli a ajuns într-un punct al despărțirii? Sunt mai multe indicii în acest sens, iar dacă nu le-ai descoperit deja, sfaturile experților în cupluri ți-ar putea fi de mare folos. Te vor ajuta să previi un divorț sau să accepți situația, în funcție de ceea ce îți dorești cu adevărat.

Indicii ale unei căsnicii aflate într-un punct mort

Căsnicia aduce diferite provocări cuplurilor. Acestea îi fac să mențină flacăra iubirii vie, ca la început, sau să cedeze presiunilor din exterior, și să se îndepărteze de cel sau cea cu care au ajuns în fața altarului și i-au promis dragoste eternă, indiferent de obstacole.

ADVERTISEMENT

Rick Netshiozwi, life coach renumit pe platforma Tik-Tok, unde are peste 400.000 de oameni care îi urmăresc activitatea, trage un semnal de alarmă în privința mariajelor apropiate de momentul despărțirii. El spune că un prim indiciu al faptului că urmează un divorț în viitorul apropiat este lipsa de afecțiune.

”Nu vă mai îmbrățișați unul pe celălalt. Săruturile nu mai sunt la fel sau nu se mai sunt la fel de dese. Când fiecare doarme pe jumătatea lui de pat, iar picioarele voastre nici măcar nu se mai ating este un semn clar că mariajul se îndreaptă spre un punct mort. Acesta este un simbol că vă îndepărtați mai repede ca fulgerul”, avertizează Rick Netshiozwi.

ADVERTISEMENT

Oamenii, reacții pro și contra. Ce spun despre căsniciile lor

Cuvintele bărbatului au stârnit reacții pro și contra din partea oamenilor. Unii au spus că nu sunt obligatorii gesturile de tandrețe și că supraviețuiesc fără ele chiar de mai bine de trei decenii, dar asta nu înseamnă că nu mai au sentimente de iubire sau respect față de partener.

”Avem amândoi 50 de ani. Dormim în camere diferite pentru că amândoi sforăim. Nu-mi amintesc când ne-am sărutat ultima dată. Suntem de 35 de ani împreună”/” Atingerea nu contează atât de mult pentru unii. Poate contează doar pentru tine. Unele persoane poate nu au chef să fie atinși tot timpul”, a scris o femeie în dreptul videoclipului life coach-ului.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu se sărută la fel de mult ca la început, fiți realiști”/”Căsnicia mea a fost așa și eram pe punctul de a ne despărți. Am reușit să trecem peste”, au mai comentat alți internauți. De cealaltă parte, unii s-au regăsit pe deplin în declarațiile lui Rick Netshiozwi: ”Da, ai dreptate în tot ce spui. Am fost căsătoriți 33 de ani, dar în curând divorțăm”.

Terapia de cuplu, utilă?

Sunt soți care se prezintă la psiholog atunci când observă dificultăți de comunicare între ei. Acesta le poate sugera terapia de cuplu ca unealtă de salvare a căsătoriei. Sunt mai multe astfel de metode, precum: terapia centrată pe emoții, metoda Gottman, metoda Ellen Watchtel, terapia psihodinamică sau cea comportamentală.

ADVERTISEMENT

După ce îi prezentați psihologului problemele din mariaj sau din relație, acesta vă poate propune ca mijloc de vindecare una dintre terapiile enumerate. O ședință poate dura 75 de minute, potrivit mazecenter.ro, iar costul poate ajunge până la 350 de lei.

ADVERTISEMENT