News

Senatorul PNL Vergil Chițac a scăpat de dosarul de zădărnicire a combaterii bolilor: ”Dovada incontestabilă a nevinovăției mele”

07.07.2020 | 15:02
Senatorul PNL Vergil Chitac a scapat de dosarul de zadarnicire a combaterii bolilor Dovada incontestabila a nevinovatiei mele
ADVERTISEMENT

Senatorul PNL Vergil Chițac, primul politician din România infectat cu noul coronavirus, a scăpat de dosarul de zădărnicire a combaterii bolilor deschis pe numele său.

Decizia a fost luată marți, de Procurorii de la Parchetul General. Aceștia au considerat că politicianul liberal nu a încălcat normele de combatere și prevenire a bolilor.

ADVERTISEMENT

Chiţac a fost confirmat cu Covid-19 în luna martie, după ce participase la mai multe întâlniri oficiale şi private peste hotare.

Dosarul de zădărnicire a combaterii bolilor în cazul senatorului Vergil Chițac, clasat

Senatorul PNL Vergil Chiţac, primul parlamentar din România cu coronavirus, a anunţat marţi dimineață că dosarul in rem deschis pe 16 martie de procurorii de la Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor a fost clasat.

ADVERTISEMENT

În aceeași speță, procurorii au dispus clasarea și cu privire la angajații DSP, după ce senatorul nu a fost transportat cu izoleta.

”În temeiul actelor şi probelor administrate în timpul cercetărilor s-a stabilit că senatorul nu a încălcat nicio normă privitoare la prevenirea sau combaterea bolii COVID-19, anunţând autorităţile competente când a manifestat simptome specifice noului coronavirus şi supunându-se tuturor procedurilor medicale stabilite de către autorităţile medicale.

ADVERTISEMENT

Având în vedere studiile ştiinţifice invocate în actele normative emise cu privire la noul coronavirus, din care rezultă că simptomele bolii se manifestă într-un interval de maxim 14 zile de la contractarea virusului COVID-19, este exclusă contaminarea senatorului în perioada în care s-a aflat la Bruxelles (17 – 19 februarie 2020), întrucât trecuseră 19 zile de la revenirea în ţară şi până la apariţia simptomelor bolii (09 martie 2020)”, scrie în comunicatul Parchetului, citat de News.ro.

Reacția lui Chițac: ”Este dovada incontestabilă a nevinovăției mele”

La scurt timp după decizia anunțată de Parchet, Vergil Chiţac a postat pe pagina sa personală de Facebook un mesaj în care afirmă că în toată cariera sa nu existat nicio suspiciune legată de activitatea sa.

ADVERTISEMENT

“Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăţiei mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială.

În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro şi am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici şi europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulţumesc acelora care m-au susţinut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine şi pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanţa puternică. Aveţi încredere!”, a scris Chiţac.

ADVERTISEMENT