Sport

Senzație de deja vu la FC U Craiova 1948! ”Am promovat ca jucători, acum promovăm din altă poziție”

13.05.2021 | 22:32
Senzatie de deja vu la FC U Craiova 1948 Am promovat ca jucatori acum promovam din alta pozitie
Salih Jaber și „fratele” Mircea Bornescu
ADVERTISEMENT

Oltenia e în sărbătoare. Cele două echipe din Craiova se vor întâlni, în premieră, în sezonul viitor, în Liga 1. Nu doar pentru jucători și antrenori promovarea a generat euforie, ci și în rândul oficialilor.

Fostul portar Mircea Bornescu, acum team managerul grupării patronate de familia Mititelu, și-a amintit că a mai trăit un astfel de moment.

ADVERTISEMENT

Oficialul celor de la FC U Craiova 1948 a făcut referire la sezonul 2005/2006 la capătul căruia oltenii promovau în Liga 1 câștigând detașat seria a doua, în detrimentul viitoarei campioane Unirea Urziceni.

Mircea Borneascu: ”Ni s-a împlinit un vis”

Fostul mare portar s-a alăturat staff-ului echipei lui Adrian Mititelu la jumătatea lunii martie, după demiterea antrenorului Ovidiu Stângă.

ADVERTISEMENT

Extrem de iubit de suporteri, Mircea Bornescu a fost ofertat de Adrian Mititelu Jr tocmai pentru a aplana divergențele dintre reprezentanții clubului și fani, după o serie de rezultate slabe.

”Eu Săceanu și Dănănae am promovat prima oară ca jucători, acum promovăm și din altă poziție. A fost epuizant, a fost greu, dar ni s-a împlinit un vis.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fim lucizi și calculați în ceea ce vom face în continuare. Trebuie să ne liniștim un pic pentru că ne-am consumat foarte mult la ultimele meciuri”, a declarat Bornescu la finalul meciului cu Csikszereda, scor 0-0, la capătul căruia alb-albaștrii au promovat matematic în Liga 1.

Scurt istoric al FC U Craiova 1948

FC U Craiova 1948 este în proprietatea familiei Mititelu din 2005 atunci când Adrian Mititelu a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Gigi Nețoiu, cel care transformase clubul fanion al Olteniei într-o echipă satelit a lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

În acel moment alb-albaștrii evoluau în liga a doua. Declinul a început în 2010 când Adrian Mititelu l-a angajat antrenor pe Victor Pițurcă.

Între cei doi a izbucnit un scandal și Mititelu l-a at afară pe Pițurcă ignorând clauza de reziliere de 5 milioane de euro. În urma litigiului iscat FRF a dezafiliat formația olteană.

În 2017 Adrian Mititelu a înființat o nouă societate – FC U Craiova 1948 pe care a înscris-o în liga a IV-a Dolj. Au urmat promovările în eșaloanele 3 și 2, pentru ca în sfârșit visul lui Adrian Mititelu, revenirea în Liga 1, să se împlinească.

ADVERTISEMENT