Sport

Sepsi i-a propus lui Dinamo să joace meciul din Cupa României la Sfântu Gheorghe. DDB, răspuns ferm. Exclusiv

Dinamo ar trebui să dispute pe stadionul din Giurgiu meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din Cupa României Betano, însă covăsnenii le-au făcut „câinilor” o propunere surpriză.
28.10.2022 | 21:20
Sepsi ia propus lui Dinamo sa joace meciul din Cupa Romaniei la Sfantu Gheorghe DDB raspuns ferm Exclusiv
4.000 de euro o costă pe Dinamo doar chiria stadionului pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă pe 8 noiembrie în Cupa României Betano cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar covăsnenii au încercat să adopte strategia Rapidului.

Sepsi Sfântu Gheorghe, ofertă pentru Dinamo înainte de meciul din Cupa României Betano

FANATIK a aflat că cei de la Sepsi au vrut să profite de problemele financiare ale lui Dinamo și le-au propus „alb-roșiiilor” ca meciul din Cupa României Betano să se joace la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Patronul Laszlo Dioszegy s-a implicat direct și era dispus să plătească toate costurile de organizare și de deplasare pentru Dinamo: „Suportăm noi transportul, hotelul și toate cheltuielile de organizare”, a transmis omul de afaceri.

Din informațiile FANATIK, liderii DDB s-au opus cu vehemență, iar meciul se va juca în cele din urmă la Giurgiu, marți, 8 noiembrie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Cât o costă pe Dinamo organizarea meciului la Giurgiu

Dinamo trebuie să plătească 4.000 de euro pentru fiecare meci disputat la Giurgiu, la care se adaugă și costurile de organizare a meciului, firma de pază, utilitățile, mai ales că meciul se va juca în nocturnă, precum și deplasarea și baremul arbitrilor.

Astfel, costurile minime sunt de minim 6-7.000 de euro, în condițiile în care Dinamo are probleme mari din punct de vedere financiar. Datorită faptului că meciul se va disputa într-o zi de marți și la o oră foarte târziu, numărul de spectatori va fi unul foarte mic, iar Dinamo nu va putea să își mai amortizeze costurile din vânzarea biletelor.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care Dinamo a refuzat e și ura viscerală a suporterilor pentru Sepsi, club finanțat de către guvernul maghiar. De altfel, fanii „câinilor” au provocat incidente la fiecare meci direct disputat între cele două echipe la Sfântu Gheorghe.

Sepsi Sfântu Gheorghe a încercat să aplice aceeași tactică ca Rapid

Rapid are un avantaj important față de Farul, CFR Cluj sau FCSB și are în această perioadă șase meciuri consecutive disputate în București, dintre care cinci pe teren propriu. Strategia „giuleștenilor” a fost aplicată cu succes și în Cupa României Betano, unde Rapid a profitat de problemele cu stadionul ale celor de la Afumați și Dumbrăvița.

ADVERTISEMENT

„Alb-vișiniii” le-au propus să joace în Giulești și le-au plătit adversarilor toate cheltuielile. Pe lângă aceste meciuri, Rapid a mai jucat în Giulești cu Farul și urmează alte patru meciuri în București: CFR Cluj (Giulești, 30 octombrie), FCSB (Național Arena, 6 noiembrie), Farul (Giulești, Cupa României Betano, 9 noiembrie) și Universitatea Craiova (Giulești, 12 noiembrie).

Sepsi a încercat să facă același lucru însă DDB nici măcar nu a vrut să audă de această posibilitate.

  • 4.000 de euro o costă pe Dinamo doar chiria stadionului pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din Cupa României Betano
ADVERTISEMENT