Sport

Unde va juca Dinamo meciurile de acasă în sezonul viitor! Cele trei stadioane trecute în dosarul de licenţiere. Exclusiv

Dinamo va trebui să se mute în sezonul viitor după ce stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi dărâmat pentru a lăsa locul noii arene. Oficialii au trecut trei stadioane în dosarul de licenţiere.
17.02.2022 | 17:35
Unde va juca Dinamo meciurile de acasa in sezonul viitor Cele trei stadioane trecute in dosarul de licentiere Exclusiv
Stadioane Dinamo. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dinamo are mari probleme din punct de vedere sportiv în acest sezon, însă oficialii speră ca echipa să poată evita retrogradarea, mai ales că au făcut nu mai puţin de 15 transferuri până în acest moment.

Unde va juca Dinamo meciurile de acasă în sezonul viitor! Vechiul stadion se dărâmă

Din stagiunea viitoare, Dinamo este nevoită să joace în exil pentru că vechiul stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi demolat, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. În locul său, va fi construit un stadion ultramodern.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, oficialii celor de la Dinamo au trecut trei stadioane în dosarul de licenţiere unde echipa să îşi desfăşoare meciurile de pe teren propriu. Rămâne de văzut dacă vor fi cele din Casa Pariurilor Liga 1 sau Liga 2.

Dinamo a trecut trei stadioane în dosarul de licenţiere

Este vorba de stadionul Arcul de Triumf, stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari şi stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. Acestea sunt cele trei arene pe care “câinii” vor să îşi dispute meciurile de acasă.

ADVERTISEMENT

Prima opţiune este noul stadion Arcul de Triumf, pe care şi Gigi Becali vrea să îl închirieze pentru unele meciuri de pe teren propriu ale FCSB-ului. Însă, deocamdată, meciurile de fotbal nu se pot desfăşura pe stadionul din nordul Capitalei din cauza faptului că nu este pusă la punct documentaţia pentru închiriere.

Pe “Arcul de Triumf” se joacă doar rugby deocamdată!

În schimb, pe stadionul Arcul de Triumf, naţionala de rugby a României a disputat deja câteva meciuri, reuşind să învingă Rusia şi Portugalia în această ediţie din Rugby Europe Championship.

ADVERTISEMENT

Preşedintele lui Dinamo, Iuliu Mureşan, s-a declarat revoltat de faptul că stadionul “Arcul de Triumf” nu poate fi folosit şi pentru meciurile de fotbal, doar pentru rugby:

“„Noi am vrea foarte tare să jucăm acolo, am avut discuții la MTS, dar ni s-a spus aceeași poveste, că lipsesc niște avize, că deocamdată nu pot, dar au putut să joace unii-alții pe acolo. E un stadion care corespunde și pentru fotbal. Măcar o echipă ar putea să joace și acolo.

ADVERTISEMENT

Mureşan, revoltat: “Nu e normal ca un stadion făcut din bani publici să fie confiscat de o echipă”

Nu e normal ca un stadion făcut din bani publici să fie confiscat de o echipă, nu contează din ce ligă. Toate echipele au dreptul să joace acolo.

Și noi trebuie să facem venituri, fotbalul trebuie să atragă în primul rând. Nu înțeleg de ce își permit unii ca stadioanele frumoase, moderne, cu condiții, să fie ținute pentru 500 de spectatori sau 1000, la un meci din când în când. Nu înțeleg logica, mă depășește pe mine”, a spus Mureşan la Pro X.

Secvenţă la finalul meciului de rugby România - Portugalia, disputat pe stadionul Arcul de Triumf. Sursa: sportpictures.eu
Secvenţă la finalul meciului de rugby România – Portugalia, disputat pe stadionul Arcul de Triumf. Sursa: sportpictures.eu

Dinamo nu poate închiria Arena Naţională! Are datorii de 100.000 de euro

O altă variantă, macar pentru meciurile importante, ar fi fost Arena Naţională. Însă “moştenirea” managementului lui Pablo Cortacero îi împiedică pe “câini” să poată închiria cel mai mare stadion al ţării.

În sezonul 2020-2021, Dinamo a închiriat pentru câteva meciuri Arena Naţională, însă trebuie să plătească datoriile de 100.000 de euro pentru a putea juca din nou pe cel mai mare stadion.

  • 8,207 locuri are stadionul Arcul de Triumf
  • 36.920.000 de euro a costat noul stadion 

 

ADVERTISEMENT