Sport

Serena Williams, meci epocal de retragere la US Open 2022! Momente emoţionante la finalul unei partide-maraton de 3 ore şi 7 minute: “Nu aş exista fără Venus!” Video

Serena Williams a fost eliminată de Ajla Tomljanovic în turul 3 de la US Open 2022. Americanca a avut parte de un meci epocal de retragere, după ce a anunţat că acesta va fi ultimul turneu din carieră.
03.09.2022 | 06:06
Serena Williams meci epocal de retragere la US Open 2022 Momente emotionante la finalul unei partidemaraton de 3 ore si 7 minute Nu as exista fara Venus Video
Serena Williams a fost eliminată de Ajla Tomljanovic în turul 3 de la US Open 2022
ADVERTISEMENT

New York-ul şi lumea tenisului a stat cu sufletul la gură timp de 3 ore şi 7 minute, cât a durat meciul dintre Serena Williams şi Ajla Tomljanovic. Sportiva de 40 de ani a jucat ultima partidă a carierei, după ce a fost învinsă, scor 5-7, 7-6(4), 1-6, iar ultimele clipe petrecute pe teren au fost de-a dreptul emoţionante.

Serena Williams, discurs emoţionant la meciul de retragere. Ce a spus după eliminarea din turul 3 de la US Open 2022

La finalul meciului din turul 3 de la US Open 2022, contrar protocolului obişnuit, Serena Williams, jucătoarea învinsă, a oferit câteva declaraţii de pe teren. Vizibil emoţionată, americanca a izbucnit în lacrimi atunci când a început să le mulţumească părinţilor ei. De asemenea, marea jucătoarea a avut un mesaj special şi pentru Venus Williams.

ADVERTISEMENT

“Vă mulţumesc. Aţi fost extraordinari. Tată, îţi mulţumesc. Ştiu că te-ai uitat la meci. Mamă, îţi mulţumesc. Am atâtea emoţii. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine. Le mulțumesc părinților mei care au luptat pentru mine şi pentru surorile mele.

Sunt lacrimi de bucurie, cred. Nu ar fi existat nicio Serena fără Venus. Îţi mulţumesc, Venus! Cu siguranță ești motivul pentru care exist. A fost un drum frumos. O călătorie extraordinară care m-a adus aici”, a spus Serena Williams, la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Serena Williams, meci de poveste cu Ajla Tomljanovic în turul 3 de la US Open 2022

Meciul dintre Serena Williams şi Ajla Tomljanovic a fost un rollercoaster de emoţii, plin cu răsturnări de situaţie, iar totul a culminat cu un ultim game epocal. Partida a început cu un break pentru fiecare jucătoare, lucru care s-a repetat în game-urile 8 şi 9. La 5-5, australianca a reuşit să facă un nou break şi, apoi, a câştigat primul set pe propriul serviciu.

Serena Williams a început ca o tornadă setul 2 şi s-a desprins destul de repede la 4-0. Ajla Tomljanovic a făcut imediat break-ul şi a echilibrat situaţia, mai ales după ce a salvat patru mingi de set la 5-2.

ADVERTISEMENT

Americanca a ratat, la următorul game, şansa de a închide setul pe propriul serviciu şi cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break. Aici, Serena Williams a profitat din plin de prima minge de set şi a trimis meciul în decisiv.

Ultimul game al decisivului a durat aproape 15 minute

În setul decisiv, Serena Williams a început să se resimtă fizic, mai ales că jucase trei seturi şi în meciul din turul 2, cu Anett Kontaveit. Chiar dacă a început cu break, americanca şi-a pierdut următoarele trei servicii consecutive şi, la 1-5, s-a văzut pusă în situaţia de a salva primele mingi de meci.

ADVERTISEMENT

Ultimul game al meciului s-a prelungit timp de aproape 15 minute, iar Serena Williams a făcut tot posibilul să amâne finalul carierei. Sportiva de 40 de ani a salvat cinci mingi de meci, dar a irosit şi trei şanse de break. Într-un final, Ajla Tomljanovic a obţinut calificarea în optimile de finală, unde o va întâlni pe Liudmila Samsonova.

ADVERTISEMENT