Sport

Serghei Karjakin, sportivul de top care a susținut invazia Rusiei în Ucraina, premiat de Vladimir Putin! Ce distincție i-a acordat liderul de la Kremlin

Șahistul rus Serghei Karjakin a fost premiat de către președintele Federației Ruse, Vladimit Putin, după ce a susținut invazia din Ucraina, în timp ce Federația Internațională l-a suspendat din orice competiție.
03.06.2022 | 10:04
Serghei Karjakin sportivul de top care a sustinut invazia Rusiei in Ucraina premiat de Vladimir Putin Ce distinctie ia acordat liderul de la Kremlin
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai mulți sportivi ruși susțin invazia Rusiei în Ucraina, iar Putin a decis să îi acorde lui Serghei Karjakin o medalie a ordinului „Pentru Meritul faţă de Patrie”, anunţă Reuters.

Șahistul rus Serghei Karjakin, decorat de Vladimir Putin

Medelia primită de Karjakin este o distincție pentru rușii care au au avut realizări remarcabile în domeniile lor, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Serghei Karjakin are 32 de ani și a susținut puternic în mediul online războiul Rusiei din Ucraina, în timp ce în 2016, l-a provocat pe Magnus Carlsen la titlul mondial.

Discursul său a avut însă urmări, fiind suspendat timp de șase luni din orice competiție de către Federaţia Internaţională de Şah, pentru încălcarea codului de Etică.

ADVERTISEMENT

Serghei Karjakin s-a născut în Crimeea și a reprezentat Ucraina până în 2009

Serghei Karjakin s-a născut în Crimeea, anexată de către Vladimir Putin în 2014, iar șahistul a reprezentat Federația Rusă încă din 2009.

Ba mai mult, Serghei Karjakin consideră decizia de a fi suspendat drept una extrem de rușinoasă și abuzivă.

ADVERTISEMENT

Pele îi cere lui Vladimir Putin să oprească războiul

Triplul campion mondial, Pele, i-a trimis o scrisoare deschisă lui Vladimir Putin, în care îi cere să oprească războiul din Ucraina: „Cu mult timp în urmă mi-am promis că îmi voi ridica mereu vocea pentru pace”, a spus Pele într-o postare pe Instagram.

„Vreau să mă folosesc de meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă.

ADVERTISEMENT

Astăzi, ucrainenii încearcă să uite, cel puţin 90 de minute, de tragedia care loveşte ţara lor. Să încerce să se califice pentru o Cupă Mondială este deja o misiune dificilă. Este aproape imposibil cu atâtea vieţi în joc.

Am trăit opt decenii, timp în care am văzut războaie şi discursuri pline de ură ale unor conducători în numele siguranţei popoarelor lor. Nu mai putem reveni la acea epocă, trebuie să evoluăm. Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră. Aceleeaşi mâini pe care le-am strâns în 2017”, a transmis Pele, potrivit agerpres.ro.

ADVERTISEMENT