News

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a dispărut din spațiul public. Când a fost văzut ultima oară

Ministrul rus al spărării, Serghei Șoigu, a dispărut din spațiul public de aproape două săptămâni. Oficialul de la Moscova este cel care coordonează invazia Rusiei în Ucraina.
23.03.2022 | 19:24
Serghei Soigu ministrul rus al apararii a disparut din spatiul public Cand a fost vazut ultima oara
Serghei Șoigu nu a mai fost văzut în spațiul public de pe 11 martie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Invazia Rusiei din Ucraina nu se desfășoară conform așteptărilor Kremlinului. În plus, un subordonat al lui Vladimir Putin pare că s-a evaporat de aproape două săptămâni.

Serghei Șoigu nu a mai fost văzut în spațiul public de pe 11 martie

Jurnaliștii ruși au remarcat că Serghei Șoigu, ministrul apărării de la Moscova, nu a mai fost văzut din data de 11 martie. Cu alte cuvinte, acesta a fost absent din spațiul public în ultimele 12 din cele 28 de zile ale războiului din Ucraina, relatează Ukrayinska Pravda, citată de NewsWeek.

ADVERTISEMENT

Constatarea presei de investigație este cu atât mai neobișnuită întrucât Șoigu este de regulă foarte activ în ceea ce privește aparițiile sale în mass-media.

Agenstvo, un post de știri rus de investigație independent, relatează că până pe 11 martie Șoigu obișnuia să apară la știri aproape zilnic. Conform sursei citate, se pare că oficialul ar avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

O cunoștință a ministrului din instituția pe care acesta o conduce le-ar fi relatat jurnaliștilor de la Agentstvo că Șoigu ar suferi de o afecțiune cardiacă.

Unde a apărut pentru ultima oară Serghei Șoigu

Presa internațională mai notează că ultima dată când ministrul rus al apărării a apărut în spațiul public, pe 11 martie, a fost la o ceremonie în care a decorat militari care au participat la ”operațiunea militară specială” declanșată de Kremlin în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 18 martie, oficialul a fost menționat într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului care afirmă că acesta și președintele Vladimir Putin au discutat despre ”progresul operațiunii speciale din Ucraina” cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al Rusiei.

Șoigu, în vârstă de 66 de ani, nu a mai fost văzut cu Vladimir Putin de când a participat la o întâlnire cu președintele rus și șeful statului major Valeri Gerasimov la Moscova. Evenimentul avea loc pe 27 februarie, la doar câteva zile după începerea invaziei Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Potrivit jurnaliștilor de investigație ruși, Șoigu nu este singurul înalt oficial militar al Kremlinului care ar fi dispărut. Tot de pe 11 martie, nici generalul Gherasimov, comandantul Statului Major rus, nu a mai apărut în public.

ADVERTISEMENT