Sport

E oficial! Sergio Aguero a anunțat în lacrimi că s-a retras din fotbal: „Sănătatea e pe primul plan”. Mesajul lui Lionel Messi. Video

Sergio Aguero s-a retras oficial din fotbal la vârsta de doar 33 de ani. Argentinianul a făcut tristul anunț în cadrul unei conferințe de presă organizate la Barcelona.
15.12.2021 | 18:00
E oficial Sergio Aguero a anuntat in lacrimi ca sa retras din fotbal Sanatatea e pe primul plan Mesajul lui Lionel Messi Video
Sergio Aguero a anunțat în lacrimi că se retrage din fotbal: „Sănătatea e pe primul plan”. FOTO: Twitter Fabrizio Romano
ADVERTISEMENT
15-12-2021
16:09

Mesajul emoționant al lui Lionel Messi

Starul argentinian Lionel Messi a postat un mesaj pe instagram, la scurt timp după ce Kun Aguero și-a anunțat retragerea din activitate.

Practic, am fost o carieră întreagă împreună, Kun… Am trăit momente foarte frumoase și altele mai puțin frumoase, dar toate ne-au făcut să ne apropiem din ce în ce mai mult și să fim prieteni. Și vom continua să le trăim împreună în afara terenului.

Messi Kun Aguero
Kun Aguero și Messi au câștigat, în iulie, Copa America

A fost o mare bucurie să ridicăm împreună trofeul Copei America în urmă cu câteva luni. Adevărul este că doare foarte mult să văd că trebuie să încetezi să faci ceea ce îți place cel mai mult din cauza a ceea ce ți s-a întâmplat.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Leo Messi (@leomessi)

 

Cu siguranță vei continua să fii fericit pentru că ești o persoană care transmite fericire și cei care te iubim vom fi alături de tine. Acum începe o nouă etapă a vieții tale și sunt convins că o vei trăi cu aceeași pasiune pe care o pui în tot ceea ce faci.

Kun Aguero Messi
Kun Aguero și Messi au fost colegi doar la naționala Argentinei

Toate cele bune în această nouă etapă!!! Te iubesc mult, prietene, o să-mi fie foarte dor să fiu alături de tine pe teren la echipa națională!!!”, a scris Messi pe contul oficial de Instagram.

Cei doi au fost colegi doar la naționala Argentinei. Au câștigat, împreună, un singur trofeu, Copa America, în luna iulie, când Argentina a învins Brazilia, cu 1-0, chiar pe Maracana. Kun Aguero a ajuns, în vară, la Barcelona, cu foiarte puțin timp înainte ca Messi să plece la PSG.

15-12-2021
11:32

Sergio Aguero și-a anunțat oficial retragerea din fotbal

Sergio Aguero e nevoit să renunțe la fotbal la vârsta de 33 de ani. Problemele cardiace l-au forțat pe argentinian să agațe ghetele în cui mai devreme decât s-ar fi așteptat. „Kun” a făcut tristul anunț în cadrul unei conferințe de presă și nu și-a putut stăpâni emoțiile.

„Sănătatea mea are prioritate. Medicii mi-au spus că cel mai bine ar fi pentru mine să mă opresc din a juca fotbal. În acest moment plec de la Barcelona și mă retrag din fotbalul profesionist.

Am luat decizia acum zece zile. Am făcut tot ce era posibil să văd dacă mai e vreo șansă să joc, dar nu erau prea mult. Sunt mândru de cariera mea, sunt fericit. Am visat să joc fotbal de la vârsta de 5 ani, când am pus prima dată piciorul pe minge.

Mi-am dorit să joc în prima ligă din Argentina, dar nu visam că o să ajung în Europa. Mulțumesc celor de la Independiente, m-am antrenat acolo, lui Atletico Madrid pentru că a avut încredere în mine încă de la 18 ani, oamenilor de la City. Știu că îi iubesc și că am dat tot pentru clubul lor, iar ei m-au tratat foarte bine. Le mulțumesc celor de la Barcelona, lui Joan Laporta, care m-a chemat aici.

Am ajuns la un club uriaș, care m-a tratat foarte bine. Mulțumesc și naționalei Argentinei, echipa pe care o voi iubi mereu cel mai mult”, au fost cuvintele pline de tristete ale lui Aguero.

 

13-12-2021
09:16

Noi informaţii despre posibila retragere a lui Sergio Aguero

Emilio Perez de Rozas, cunoscut jurnalist spaniol, a anunţat că Sergio Aguero îşi va anunţa miercuri retragerea din fotbal. Atacantul de 33 de ani este indisponibil de la finalul lunii octombrie, după ce medicii i-au descoperit o aritmie cardiacă.

“Miercuri va avea loc o ceremonie în care îşi va anunţa retragerea din fotbal”, a anunţat Emilio Perez de Rozas, pentru Radio Marca. 

21-11-2021
05:27

Vicepreşedintele Barcelonei neagă zvonul retragerii lui Sergio Aguero

La scurt timp după anunţul jurnalistului Gerard Romero, care susţinea că Sergio Aguero ar urma să-şi anunţe retragerea, Rafa Yuste, vicepreşedinte al Barcelonei, a dezminţit informaţia.

“Vreau să dezmint acest zvon. Sergio are trei luni în care va vedea evoluţia acestei anomalii apărute. Medicii ne-au spus că e nevoie de trei luni pentru a putea da un verdict, dacă jucătorul va mai juca sau nu”, a spus Rafa Yuste.

“Ceea ce a apărut nu este sigur, noi nu avem această informaţie”, a declarat şi Xavi la conferinţa de presă.

Meciul dintre FC Barcelona și Deportivo Alaves pare că va fi ultimul din cariera de fotbalist a lui Sergio Aguero. La acea partidă, superstarul argentinian a acuzat probleme respiratorii, iar apoi a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă.

„Kun” a primit din partea medicilor indicația să rămână în afara terenului timp de nouă luni de zile, perioadă în care va fi supus mai multor investigații, în urma cărora să afle dacă mai poate sau nu juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Sergio Aguero renunță la fotbal! Problemele la inimă pun prematur capăt carierei atacantului de la Barcelona

Nu au trecut decât trei săptămâni de la duelul dintre Barcelona și Alaves, atunci când a plecat de la stadion la spital cu ambulanța, iar Aguero pare deja decis să agațe ghetele în cui.

„Kun Aguero se retrage. Problemele cardiace îl forțează să renunțe la fotbal. Săptămâna următoare este programată o conferință de presă în care să își anunțe retragerea”, a anunțat Gerard Romero, un renumit jurnalist spaniol, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Sergio Aguero despre retragere

După ce a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă, Sergio Aguero părea destul optimist în privința revenirii pe gazon.

„Dacă-mi vor spună că trebuie să mă opresc, o voi face, dar întâi trebuie să aștept rezultatele testelor. Voi continua procesul de recuperare, apoi vom vedea care e decizia optimă.

ADVERTISEMENT

Am fost în spital cinci zile, mi-au făcut analize, acum trebuie să am răbdare. Voi face, peste o săptămână, alte teste și vom vedea ce urmează”, a spus Sergio Aguero, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Argentinianul abia apucase să debuteze la FC Barcelona. Venit în vară de la Manchester City din postura de jucător liber de contract, atacantul a fost accidentat, fiind recuperat abia la jumătatea lui octombrie.

ADVERTISEMENT

De atunci și până la nefericitul eveniment din partida cu Alaves, Sergio Aguero a bifat cinci meciuri și un gol în tricoul blaugrana.

Mesaj de la Messi și colegii de națională: „Suntem cu toți cu tine, Kun!”

Înaintea meciului cu Brazilia din preliminariile lui World Cup 2022, cu ajutorul unui banner uriaș, Messi și colegii din naționala Argentinei i-au transmis un mesaj de susținere lui Aguero.

„Suntem cu toții cu tine, Kun”, scria pe bannerul afișat de jucătorii Argentinei. Mesajul era însoțit de o fotografie cu Aguero sărbătorind marcarea unui gol pentru „pume”.

ADVERTISEMENT