Life

Serialul de pe Netflix, care a creat un scandal uriaș în toată lumea, are premiera în România pe 10 mai. Detaliul ciudat ce i-a revoltat pe oameni

Producția de pe Netflix, aspru disputată de persoanele de pe glob, lansată în țara noastră pe 10 mai. Ce i-a indignat pe mulți.
20.04.2023 | 20:03
Serialul de pe Netflix care a creat un scandal urias in toata lumea are premiera in Romania pe 10 mai Detaliul ciudat ce ia revoltat pe oameni
Producția de pe Netflix, aspru disputată de persoanele de pe glob, lansată în țara noastră pe 10 mai. Ce i-a indignat pe mulți. Sursa foto: Pinterest / Netflix. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Serialul de pe una dintre cele mai cunoscute platforme de streaming, care a creat un scandal uriaș în toată lumea, are premiera în România pe 10 mai. Detaliul ciudat ce i-a revoltat pe oameni după ce au văzut scenariul.

Producția de pe Netflix, aspru disputată de persoanele de pe glob, lansată în țara noastră pe 10 mai. Ce i-a indignat pe mulți

Regina Cleopatra este producția de pe Netflix, aspru disputată de persoanele de pe glob, ce va fi lansată în țara noastră pe 10 mai. Serialul i-a indignat pe foarte mulți oameni care acum cer blocarea pe platforma de streaming.

ADVERTISEMENT

Controversata peliculă o înfățișează pe Regina Cleopatra a VII-a africană, o femeie de culoare, care nu este deloc pe placul egiptenilor. Potrivit BBC, arheologii și avocații spun că astfel de portretizări duc la „ștergerea identității egiptene”.

Disputele au fost stârnite din cauza culorii pe care o are vedeta principală. Este vorba de Adele James, o actriță britanică de culoare, în condițiile în care Regina Egiptului avea pielea albă și fină precum mătasea.

ADVERTISEMENT

Filmul documentar este regizat de Jada Pinkett Smith (51 de ani), soţia celebrului actor afro-american Will Smith (54 de ani). Producătoarea a declarat că „moștenirea ei este foarte dezbătută”, în timp ce protagonista le-a cerut internauților să nu se uite la serial dacă nu le place castingul.

„Dacă nu vă place castingul, nu vă uitați la serial”, a scris Adele James într-un comentariu pe Twitter. Vedeta a distribuit mai multe capturi de ecran cu comentarii abuzive care includeau insulte rasiste.

ADVERTISEMENT

Regina Cleopatra, serialul controversat de pe Netflix

„Nu avem ocazia des să vedem sau să auzim povești despre regine negre, iar acest lucru a fost foarte important pentru mine și fiica mea, cât și pentru comunitatea mea care acum va putea cunoaște aceste povești, pentru că sunt foarte multe”, a spus Jada Pinkett Smith care este și naratoarea serialului Regina Cleopatra de pe Netflix.

Pe de altă parte, Mahmoud al-Semary, un avocat egiptean, susține că trebuie luate măsurile legale. Acesta a depus deja o plângere la procuratură, subliniind că serialul „promovează gândirea afrocentristă, care include sloganuri și scrieri menite să șteargă identitatea egipteană”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre critici se numără și unul dintre cei mai respectați arheologi din Egipt, pe numele său Zahi Hawass. Bărbatul susține că deși Cleopatra era de origine greacă, avea pielea deschisă la culoare.

„Netflix încearcă să provoace confuzie răspândind informații false și înșelătoare cum că negrii stau la originea civilizației egiptene”, a mărturisit arheologul pentru publicația al-Masry al-Youm.

ADVERTISEMENT