Life

Serialul filmat în România care va fi difuzat de Disney+. Un mare actor de la Hollywood joacă în el

Serialul care va fi difuzat pe Disney+, filmat și în România. Un actor cunoscut joacă în producție. Despre ce este vorba?
09.04.2023 | 20:17
Serialul filmat in Romania care va fi difuzat de Disney Un mare actor de la Hollywood joaca in el
Serialul filmat în România care va fi difuzat pe Disney+. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

“Shardlake”, serialul care este în curs de producție la Disney+, este filmat și în România. Acțiunea are loc în secolul 16 și se bazează pe o serie de romane de mister.

Serialul filmat în România care va fi difuzat pe Disney+

Platforma de streaming apărută anul trecut în România lucrează la producția unui nou serial. Acțiunea acestuia are loc în perioada Dinastiei Tudor, iar producția este filmată chiar în această perioadă în Austria, Ungaria și România.

ADVERTISEMENT

Serialul este bazat pe romanele de mister semnate de C.J. Sansom, “Shardlake”. Miniseria de patru episoade are acțiunea plasată în Anglia secolului 16, potrivit Variety.

Producția urmărește povestea lui Matthew Shardlake, personaj interpretat de Arthur Hughes (actor cunoscut pentru rolurile din “The Innocents” şi “Then Barbara Met Allen”), un avocat cu un puternic simț al dreptății. De altfel, este unul dintre puținii oameni cinstiți, într-o lume plină de intrigi și comploturi.

ADVERTISEMENT

Shardlake lucrează pentru Thomas Cromwell, interpretat de Sean Bean (a jucat în “Time” și “Game of Thrones”), acesta fiind mâna dreaptă a lui Henric al VIII-lea.

În timp ce se ocupă de investigația uciderii unuia dintre comisarii lui Cromwell la o mănăstire din orașul îndepărtat Scansea, avocatul este însoțit de Jack Barak, interpretat de Anthony Boyle (“Masters of the Air”, “Tetris”). Acest personaj poate fi chiar spionul lui Cromwell.

ADVERTISEMENT

“Romanele lui C.J Sansom au captivat milioane de cititori de pe tot globul şi suntem încântaţi să ne unim forţele cu companiile de producţie The Forge şi Runaway Fridge, prezentându-l pe excepţionalul Arthur Hughes în rolul lui Matthew Shardlake fanilor şi unui public nou deopotrivă”, a declarat Lee Mason de la Disney+.

Stephen Butchard, care a scris Baghdad şi The Last Kingdom, semnează și scenariul pentru noul serial Disney+. “Munca la scenariul Shardlake a fost o bucurie. Romanele lui C.J. Sansom sunt incredibil de bogate în poveşti, personaje şi istorie.

ADVERTISEMENT

Sunt pline de intrigi, entuziasm, cruzime şi compasiune – iar în centrul tuturor se află Matthew Shardlake, un erou ca nimeni altul.”, a transmis scenaristul, conform sursei citate.

Cât costă abonamentul Disney+ în România

Disney+ a apărut la noi în țară în vara anului trecut. Platforma are în catalog numeroase filme și seriale care nu se regăsesc pe alte servicii de streaming, motiv pentru care a creat concurentă pentru Netflix și HBO Max.

Prețul abonamentului lunar este de aproximativ 6 euro, adică 29,99 lei. Abonații pot achiziționa și un abonament de 12 luni, care costă 299,90 lei.

ADVERTISEMENT
Tags: