Life

Serialul The Crown stârnește noi controverse. Sezonul 6 va prezenta scene sensibile cu moartea Prințesei Diana

Serialul The Crown stârnește noi controverse după ce au fost filmate scene sensibile cu moartea Prințesei Diana, care vor fi difuzate în sezonul 6.
21.12.2022 | 15:58
Serialul The Crown starneste noi controverse Sezonul 6 va prezenta scene sensibile cu moartea Printesei Diana
Sezonul 6 The Crown, scene cu moartea Prințesei Diana. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Serialul The Crown va reveni cu sezonul 6 anul viitor și deja a stârnit noi controverse înainte de lansare. Au fost filmate scene sensibile cu moartea Prințesei Diana.

Serialul The Crown, noi controverse. Scene sensibile cu moartea Prințesei Diana în sezonul 6

Anul viitor, The Crown va ajunge la final, atunci când va fi difuzat cel de-al șaselea și ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

Sezonul 6 încă se filmează și va prezenta evenimentele de la finalul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Printre acestea se numără și decesul Dianei, care a murit pe 31 august 1997, în urma unui accident de mașină.

După ce au filmat câteva scene privind urmările morții Prințesei Diana, producătorii The Crown au fost acuzați că au întrecut măsura. Scenele deja au creat controverse, deși serialul va reveni cu ultimul sezon abia anul viitor.

ADVERTISEMENT

Una dintre aceste scene îi înfățișează pe paramedicii care încearcă să o salveze pe Lady Diana, care apare plină de sânge.

Mai mult, în altă scenă, Elizabeth Debicki a fost nevoită să stea într-un sicriu și să se prefacă moartă.

ADVERTISEMENT

“Au făcut-o pe Elizabeth să intre într-un sicriu și să facă pe moarta. Telespectatorii vor vedea un preot francez ce oficiază o slujbă pentru Diana, în timp ce este pronunțată moartă.”, a declarat un spectator, potrivit Mirror.

Într-o altă scenă apar și Prinții William și Harry la funeraliile mamei lor, în timp ce mergeau în spatele sicriului. Spectatorul a mai spus că cei doi nu și-au văzut niciodată mama decedată în sicriu și că “nu ar trebui să fie nevoiți să vadă asta”.

ADVERTISEMENT

A fost filmată și o altă scenă în care Dominic West, actorul care îi dă viață Prințului Charles, intră în cameră în lacrimi. Acesta observă că fostei sale soții îi lipsește un cercel.

Alături de surorile Prințesei Diana, Charles plânge deasupra sicriului deschis.

Toată lumea s-a simțit “inconfortabil” la filmări, după cum a mai declarat spectatorul respectiv.

Cum a reacționat Netflix după aceste critici

Reprezentanții Netflix au spus despre scenele controversate că au fost filmate “cea mai mare grijă și respect”.

Nu ar fi prima dată când serialul care urmărește viața și domnia Reginei Elisabeta a II-a stârnește controverse.

Luna trecută, Lady Glenconnor, o prietenă de-ale regretatei regine, care a fost domnișoară de onoare la încoronarea suveranei din 1953, a fost revoltată de serialul The Crown. Aceasta o cunoștea pe regină încă din copilărie.

Aceasta a declarat că producția o “înfurie” pentru că este o “fantazie” și e “atât de nedrept față de membrii Familiei Regale”.

Lady Glenconnor este enervată mai ales de faptul că unii oameni cred că toate scenele din serialul Netflix sunt adevărate.

Netflix a explicat că serialul “întotdeauna a fost prezentat ca o dramă bazată pe evenimente istorice”.

Serialul care a debutat în 2016 a revenit luna trecută cu un nou sezon, care s-a concentrat pe mariajul eșuat și divorțul dintre Prințul Charles și Lady Diana.

Au existat mai multe scene controversate și în sezonul cinci. Una dintre acestea este un presupus complot al Prințului Charles.

ADVERTISEMENT