Sport

Sevilla i-a găsit înlocuitor în timp record lui Lopetegui, antrenorul demis la 30 de minute după înfrângerea din Champions League. Cine îi va pregăti pe spanioli

Sevilla a pierdut al patrulea meci consecutiv pe teren propriu, ultimul cu Borussia Dortmund, scor 1-4. Julien Lopetegui a fost demis la 30 de minute după finalul partidei.
06.10.2022 | 18:45
Sevilla ia gasit inlocuitor in timp record lui Lopetegui antrenorul demis la 30 de minute dupa infrangerea din Champions League Cine ii va pregati pe spanioli
Sevilla i-a găsit înlocuitor lui Julien Lopetegui. Jorge Sampaoli, fostul antrenor al lui Marseille, îi va pregăti pe spanioli. Sursă foto: Fabrizio Romano - Twitter
ADVERTISEMENT

Sevilla continuă forma slabă atât în La Liga, cât și în Champions League. „Andaluzii” l-au demis pe Julien Lopetegui la 30 de minute după finalul înfrângerii usturătoare cu Borussia Dortmund.

Sevilla, înlocuitor în timp record pentru Lopetegui

În vârstă de 56 de ani, Julien Lopetegui a părăsit tabăra Sevillei. Înfrângerea drastică cu Borussia Dortmund, scor 1-4 în grupele Champions League i-a fost „fatală” fostului antrenor al naționalei Spaniei.

ADVERTISEMENT

Totuși, Sevilla s-a redresat rapid și i-a găsit înlocuitor în timp record. Jorge Sampaoli, fostul antrenor al lui Marseille, o va pregăti pe Sevilla în perioada următoare.

Antrenorul argentinian a mai pregătit-o pe Sevilla și în perioada iulie 2016-mai 2017. „Andaluzii” se află pe locul 17 în campionat cu 5 puncte în 7 etape.

ADVERTISEMENT

Julien Lopetegui a câștigat Europa League cu Sevilla

Fost antrenor la naționala Spaniei, FC Porto și Real Madrid, Julien Lopetegui a cucerit alături de Sevilla trofeul Europa League.

Evenimentul avea loc în sezonul 2019-2020, de altfel ultimul trofeu obținut de Sevilla. De cealaltă parte, cifrele lui Sampaoli se învârt în jurul Americii de Sud.

ADVERTISEMENT

Antrenorul argentinian a câștigat de 3 ori campionatul în Chile, are în palmares o Cupă Sudamericana și un trofeu Copa America cu Chile.

Sevilla, cifre dezastruoase în stagiunea actuală: 1 victorie și 4 înfrângeri consecutive pe teren propriu

Sevilla a înregistrat cifre îngrozitoare în stagiunea actuală. „Andaluzii”, cu Julien Lopetegui pe bancă, au o singură victorie în toate competițiile, cu Espanyol scor 3-2.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Sevilla a ajuns la 4 înfrângeri consecutive pe teren propriu, după 0-3 cu Barcelona, 0-4 cu Manchester City, 0-2 cu Atletico Madrid și 1-4 cu Borussia Dortmund. În Champions League, Sevilla a adunat un singur punct în 3 partide și are un golaveraj negativ (1-8).

Cel mai probabil, noua echipă a lui Sampaoli se va lupta cu FC Copenhaga pentru locul 3 din grupa G, care duce spre calificarea în 16-imile Europa League. Manchester City și Dortmund au câte 9, respectiv 6 puncte și sunt favorite la calificare.

ADVERTISEMENT