News

Sezonul turistic va putea fi inaugurat începând cu data de 15 iunie, odată cu deschiderea restaurantelor

18.05.2020 | 18:16
Sezonul turistic va  putea fi inaugurat incepand cu data de 15 iunie odata cu deschiderea restaurantelor
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții industriei HORECA (hoteluri-restaurante-cafenele) cărora le-ar fi promis că restaurantele se vor redeschide de pe 15 iunie, astfel încât sezonul turistic estival să poată începe de la această dată. Ca o etapă intermediară, terasele vor putea fi deschise de pe 1 iunie.

Terasele vor fi deschise  pe 1 iunie, restaurantele pe 15 iunie

Șeful Guvernului s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai industriei ospitalității cu care s-a consultat privind graficul redeschiderii unităților din acest domeniu economic.

ADVERTISEMENT

Guvernul susţine, prin măsuri active, reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit unei postări pe contul de Facebook al Guvernului.

În discuțiile legate de calendarul redeschiderii sezonului turistic, Ludovic Orban a oferit repere legate de reluarea activităților, cu rezerva influențelor legate de evoluția epidemiei. Astfel, terasele vor fi redeschise pe 1 iunie, iar restaurantele de pe 15 iunie, dată la care se va putea deschide sezonul estival în condiții normale.

ADVERTISEMENT

Totodată, premierul Orban a promis reprezentanților companiilor din domeniu că vor fi adoptate mai multe măsuri de susținere a acestui sector, grav afectat de criza sanitară.

Sunt avute în vedere acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori”, a precizat Guvernul.

ADVERTISEMENT
Tags: