Life

Sfântul Patrick 2023. Tradiții şi obiceiuri. Ce se mănâncă neapărat în această zi

Sfântul Patrick 2023. Tradiții şi obiceiuri pentru această zi importantă. Iată ce trebuie să ai neapărat în meniu în ziua aceasta.
17.03.2023 | 07:00
Sfantul Patrick 2023 Traditii si obiceiuri Ce se mananca neaparat in aceasta zi
Sfântul Patrick 2023. Tradiții şi obiceiuri. Foto Creștin ortodox
ADVERTISEMENT

Sfântul Patrick 2023 este sărbătorit și la noi în țară, pe data de 17 martie. Iată ce se mănâncă neapărat în această zi și care a fost legenda acestuia.

Sfântul Patrick 2023. Care este povestea acestuia

Sărbătoarea este originară din Irlanda, acolo unde este mare forfotă pentru celebrarea celui care i-a adus la creștinism. Celebrarea Sfântului Patrick a devenit un lucru normal pentru toată lumea. Inclusiv în România există petreceri sau chiar festivaluri cu această ocazie.

ADVERTISEMENT

De ziua Sfântului Patrick 2023 sunt legate și tradiția de a bea multă bere. De asemenea, în această zi se mănâncă neapărat plăcintă cu stafide, una tradițională din Irlanda.

Dar la bază, povestea Sfântului Patrick este una de credință, acesta fiind sfântul care a reușit să îi treacă pe irlandezi la creștinism.

ADVERTISEMENT

Sfântul Patrick, Apostolul Irlandei, avea doar patru ani când a fost capturat de o ceată de călăreți și dus în Irlanda, țară păgână la acel moment.

Acesta a devenit sclav la o fermă de oi, dar a început să învețe obiceiurile de acolo. În același timp, a început să își creeze o relație cu divinitatea și să-și sădească credința în inimă.

ADVERTISEMENT

Patrick rămâne în Irlanda până la 20 de ani, dar reușește să se întoarcă acasă, de unde fusese luate pe vremea când era copil. Doar că acest lucru nu durează mult pentru că are o revelație. Acestuia i se spune că trebuie să se întoarcă înapoi și să îi salveze pe irlandezi de la păgânii tot mai asupritori.

Misiunea Sfântului Patrick a durat 40 de ani. Ce viziune a avut acesta

Sfântul Patrick a început atunci o misiune ce avea să dureze 40 de ani, dar care a avut un succes răsunător. A început să propovăduiască Evanghelia și să ia tot mai mulți discipoli. Apoi a reușit că treacă la creștinism milioane de oameni, până când toată țara sa adoptivă a devenit în totalitate creștină.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea Sfântului Patrick are loc în Biserica Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă, Biserica Anglicană şi Biserica Luterană.

De asemenea, simbolul trifoiului este cel asociat sărbătorii de Sfântul Patrick 2023 și culoarea verde, Irlanda fiind numită Țara de Smarald, datorită peisajelor sale verzi.

Simbolul trifoiului irlandez. Ce reprezintă, de fapt

Simbolul trifoiului irlandez a fost adus în SUA în 1700, ca omagiu adus țării lor. Dar sărbătoarea este legată și de faptul că Sfântul Patrick ar fi folosit trifoiul pentru a le explica maselor despre Sfânta Treime.

Totodată, în secolul al XVIII-lea, trifoiul a devenit popular ca emblemă naţională. Acesta era purtat de voluntarii irlandezi care luptau pentru apărarea țării de invazie.

De ziua Sfântului Patrick a devenit deja o tradiție ca premierul irlandez să ofere în dar președintelui SUA un bol de cristal în formă de trifoi. Acesta este plin cu foile acestei plante.

ADVERTISEMENT
Tags: