News

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Iași. A murit încercând să își salveze prietenul de la înec

Un bărbat de 52 de ani a murit, iar altul este în comă. Cum și-a găsit sfârșitul un om care a vrut să își salveze prietenul?
07.08.2023 | 11:36
Sfarsit cumplit pentru un barbat din Iasi A murit incercand sa isi salveze prietenul de la inec
Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Iași. Sursa foto Facebook SMURD
ADVERTISEMENT

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Iași, care a murit în timp ce încerca să își salveze prietenul de la înec. Întreaga tragedie s-a petrecut la finalul săptămânii, duminică, în apa râului Jijia.

Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Iași

Cei doi bărbați din localitatea Costuleni, judeţul Iaşi, au venit la râu pentru a spăla niște covoare. La un moment dat, prietenul victimei, în vârstă de 50 de ani, a intrat în apă pentru a se răcori.

ADVERTISEMENT

A pătruns câțiva metri, însă a rămas blocat în vegetație. Bărbatul ar fi dispărut sub apă, iar prietenul său, în vârstă de 52 de ani, s-a alarmat și a intrat după el pentru a-l salva. Din nefericire, nici acesta nu a mai putut ieși la suprafață.

Se pare că totul s-a întâmplat în câteva minute, iar cel care i-a văzut pe cei doi în apa râului și care a alertat autoritățile este un pescar, potrivit presei locale. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de intervenție, inclusiv un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 50 de ani este în stare gravă la spital

Cei doi prieteni au fost scoși de scafandri, iar apoi au început manevrele de resuscitare efectuate de medici. Doar bărbatul de 50 de ani a răspus manevrelor, fiind transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

„Spălau niște covoare și s-au înecat. S-a dus unul prima dată în apă și apoi celălalt s-a dus să-l salveze, s-au tras unul pe celălalt, probabil nu știau să înoate. Aici, cel puțin are 4-5 metri.”, a transmis un martor pentru Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru prietenul său, care a încercat să îl salveze, nu s-a putut face nimic. Medicii au fost nevoiți să declare decesul acestuia. Bărbatul salvat este în stare gravă, având complicații la plămâni la la nivel cerebral.

„A fost trimis elicopterul SMURD, cu echipaj de terapie intensivă, i-a găsit pe ambii in stop cardio-respirator, unul dintre ei a răspuns manevrelor, a fost transportat în UPU.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este în stare foarte gravă, în comă postresuscitare. Prognosticul este rezervat”, a transmis Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, pentru presa din Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: