Sport

Sfat prețios pentru Ianis Hagi. ”Să se întoarcă la Rangers! Poate pierde EURO”

Ianis Hagi nu are parte de un sezon excelent în tricoul lui Deportivo Alaves, astfel că este sfătuit să se întoarcă de urgență la Rangers pentru a nu rata naționala.
09.01.2024 | 23:11
Sfat pretios pentru Ianis Hagi Sa se intoarca la Rangers Poate pierde EURO
Sfat prețios pentru Ianis Hagi. ”Să se întoarcă la Rangers! Poate pierde EURO”. Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT

Problema e că viitorul fotbalistului român e neclar, pentru că presa din Scoția anunță că cei de la Rangers nu ar mai fi dispuși să-i acorde prea multe șanse. Astfel, la finalul lunii decembrie, jurnaliștii de la Ibrox Noise anunțau că Ianis Hagi are șanse minime de a rămâne la Glasgow, urmând să fie vândut sau împrumutat.

Sfat prețios pentru Ianis Hagi înainte de EURO 2024

”Pur și simplu nu a dat randament cu niciun antrenor, iar dacă se va putea rezolva un transfer cu echipa spaniolă, ambele cluburi vor fi mulțumite, dar și jucătorul. Prestațiile din Spania s-au situat la limita de jos. Ianis a livrat numai un assist în 14 meciuri și două goluri în Cupa Spaniei împotriva unui adversar din ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

Dacă Rangers ar aduce un conducător de joc cu asemenea cifre, suporterii ar avea motive să fie extrem de îngrijorați”, au remarcat Ibrox Noise. În acest context, fostul selecționer Anghel Iordănescu îl sfătuia pe fiul său, Edi Iordănescu, să nu cheme la națională pentru EURO 2024 niciun jucător care nu joacă constant la echipa de club, inclusiv Ianis Hagi.

”Stai acasă! Mi-aș permite, dar nu mai spun că intru în conflict cu selecționerul. Să nu facă eroarea pe care am făcut-o euro la Euro. Să-l întrebați pe el. Una capitală. Nu mă întrebați, că nu răspund”, a fost mesajul lui Anghel Iordănescu în direct la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Acasă! Nu poți să joci, hai să lămurim lucrurile. Fotbalul nostru suferă din punct de vedere fizic, al angajamentului, fotbalul nostru mai suferă prin ritmul de joc. Prin viteza de joc, dacă și așa suntem o nație care nu prea ne convine angajamentul și agresivitatea, determinarea adversarului, atunci cum poți să faci față la un campionat european dacă tu nu ești în ritm, pregătit, nu ai jocuri în picioare.

A, un meci poți să faci, o joci din talent, dorință. Dar, să joci trei meciuri la un asemenea nivel înseamnă că practic tragi echipa tu în jos. Eu sper că și Ianis Hagi și Rațiu și Răzvan Marin și Pușcaș și cine mai vreți dumneavoastră, sper că vor juca și își vor ridica nivelul de joc, de exprimare și vor convinge la echipele lor de club antrenorii pe care-i au”, a concluzionat Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Răzvan Raț îi ofertă un sfat prețios lui Ianis Hagi

Acum a venit rândul lui Răzvan Raț să-l avertizeze pe Ianis Hagi. Fostul fundaș al naționalei crede că fiul lui Gheorghe Hagi nu se poate ridica la nivelul tatălui său, astfel că ar trebui să se întoarcă de urgență la Rangers pentru a prinde minute jucate. Totodată, Răzvan Raț îl compătimește pe Ianis Hagi că este comparat mereu cu tatăl său, care a fost genial pe terenul de fotbal.

”Decât rezervă la Alaves, mai bine se întoarce la Rangers şi joacă. Altfel, poate pierde EURO. Cu tot respectul, Ianis Hagi nu e Gheorghe Hagi! Din punctul meu de vedere. Pentru mine e evident. Foarte multă presiune a fost pusă pe Ianis Hagi artificial şi nedrept”, a declarat Răzvan Raţ într-un interviu acordat PRO TV.

ADVERTISEMENT

La finele lunii decembrie 2023, într-un interviu acordat FRF, Ianis Hagi mărturisea că nimic în lume nu e mai important pentru el decât să joace pentru echipa națională a României. Din păcate, dacă nu va reuși să se impună ca și titular la Alaves sau să revină de urgență la Rangers, unde să joace, există un risc real ca EURO 2024 să se desfășoare fără Hagi Jr.

“Este un sentiment unic. Dacă echipa națională mă cheamă la 3 dimineața să vin să joc un meci, sunt pregătit 100%. Sunt în stare să fac orice pentru echipa națională și e greu să explic în cuvinte. Încerc să o fac cât mai bine, dar cred că mă exprim cel mai bine pe terenul de fotbal. Acolo știu să îmi arat iubirea pentru țară, suporteri și culori”, a declarat Ianis Hagi pentru FRF.TV.

ADVERTISEMENT
Tags: