Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sfatul lui Cârțu pentru Reghecampf după 0-5 cu Farul și FCSB: “Antrenează asta”

Reghecampf pare a fi în lipsă de idei după două înfrângeri fără gol marcat în Liga I. Sorin Cârțu îi sare în ajutor antrenorului Universității cu o serie de sfaturi tactice menite să scoată Craiova din criză.
03.09.2023 | 14:44
Sfatul lui Cartu pentru Reghecampf dupa 05 cu Farul si FCSB Antreneaza asta
SFATUL lui Sorin Cartu pentru Laurentiu Reghecampf dupa 0-5 cu Farul si FCSB. colaj: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a pierdut fără drept de apel deplasarea de pe terenul FCSB-ului. 3-0 a fost scorul pentru gazde într-o partidă în care oltenii nu au contat pe teren. Problemele echipei lui Reghecampf au fost analizate de Sorin Cârțu. Nu există suficientă mobilitate în zona mediană.

Cârțu, sfaturi pentru Reghecampf

“Nu știu dacă va avea Reghecampf probleme, asta e treaba lui Rotaru. Reghecampf ce trebuie să facă este să treacă la treabă și să antreneze foarte bine echipa. Eu am spus referitor la dezvoltare, să ai un plan B, să știi ce trebuie să faci. Mă uit și la Screciu, nu aș vrea să creadă cineva că am ceva cu el. 

ADVERTISEMENT

Postul lui nu este de mijlocaș, postul lui este de fundaș central și joacă bine acolo. Dacă ar fi după mine aș încerca un Screciu – Badelj pentru vigoare și tinerețe. În fine, nu dau sfaturi, să facă ce vor. Nu poți să joci cu un mijlocaș care în dezvoltarea jocului nu îți face niște demarcări.

Trebuie foarte multe demarcări. El trebuie să fie un punct de sprijin tot timpul la ce construiește fundașul dreapta, la ce construiește fundașul central, la ce se construiește în momentul în care se transmite o pasă verticală. Uite-te la poziția lui, uite-te pe analiză, el stă la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

Când mingea a venit pe Mitriță el deja trebuia să facă un pas să îi deschidă unghiul și atunci nici el nu se pierde. Pe lânga faptul că în momentul respectiv acoperă zona de acțiune al lui Olaru și Ovidiu Popescu”, a declarat Sorin Cârțu.

Universitatea Craiova are 0 puncte în ultimele 2 etape

Reghecampf a promis o altă față a echipei după înfrângerea cu Farul, însă Universitatea Craiova nu a arătat îmbunătățiri în partida de la București. FCSB a marcat 3 goluri înainte de pauză, iar oltenii nu au reușit să întoarcă jocul în repriza secundă. Craiova nu a reușit niciun gol în ultimele două partide.

ADVERTISEMENT

“Acum dacă eu aș sta acolo să stau de vorbă cu Reghecampf, i-aș spune lucrul acesta. Fă asta, antrenează asta, iar dintr-o poziție de analizt acum, îi spun. Pot să îi spun. Antrenează mingea descoperită. Sunt niște principii în școală, erau niște principii. Ce faci când se pierde balonul. Și se spunea. 

Că trebuie să strângi, să te uiți la axul central, îl forțezi pe adversar să paseze lateral. Cum ajunge mingea în lateral, îmediat evaluezi situația din careu, câți sunteți acolo, dacă aveți superioritate. Ce faci dacă ești în superioritate, când ești în inferioritate te aperi zonal. Lucruri care se văd la o echipă profesionistă.

ADVERTISEMENT

Le și vezi. Așa și tu, vezi ce studiezi. Exemplifică-ți treaba asta. Ce faci când transmiți mingii cu risc la centrul terenului. Cum acoperi, deschiderea de unghi. Dar eu nu le-am văzut la ultimul meci”, a declarat Sorin Cârțu.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate de la 10:30 pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Sfatul lui Cartu

 

ADVERTISEMENT