News

Cea mai mare schimbare pe care o face Shazam! Cum vei putea găsi melodiile preferate fără să ai nevoie de telefon

Shazam face o schimbare importantă și îți oferă posibilitatea de a găsi melodiile preferate chiar și dacă nu ai telefonul mobil alături, sau dacă nu ai aplicația instalată.
13.01.2022 | 13:52
Cea mai mare schimbare pe care o face Shazam Cum vei putea gasi melodiile preferate fara sa ai nevoie de telefon
Vei putea folosi aplicația Shazam și fără telefonul mobil. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Shazam este una dintre cele mai populare aplicații pentru mobil și este una deosebit de utilă pentru orice pasionat de muzică. Ai posibilitatea să găsești o bună parte dintre melodiile pe care le auzi în jurul tău, în doar câteva clipe.

Deși poate părea simplu, modul de funcționare al Shazam este extrem de complex și dificil de explicat într-un singur paragraf, însă nu despre asta discutăm acum, ci despre extinderea serviciului și îmbunătățirea versatilității sale.

ADVERTISEMENT

Shazam este capabil să recunoască melodii din mediul ambiental odată ce l-ai instalat pe telefon, însă de acum ai posibilitatea să îl pui la treabă și fără să mai ai telefonul la îndemână.

Apple nu s-a lăudat cu asta, însă a luat decizia de a lansat o extensie de browser ce poate fi folosită pentru a identifica melodiile preferate.

ADVERTISEMENT

Apple a cumpărat Shazam în 2017, însă aplicația era integrată în sistemul de operare iOS încă dinainte de acest moment. Dacă ai un Mac sau un iPhone, poți să o întrebi pe Siri care este cântecul pe care îl auzi, chiar și fără să ai aplicația în sine instalată.

Shazam pentru PC, o noutate care a trecut neobservată

După ce zeci de milioane de utilizatori de Android și iOS s-au bucurat de Shazam pe telefoane, e rândul celor cu PC-uri sau laptopuri să beneficieze de acest serviciu.

ADVERTISEMENT

Odată ce instalezi extensia de browser pentru Google Chrome, pe care o poți descărca de aici, vei putea accesa Shazam de pe butonul de lângă bara de adresă, din dreapta sus.

Odată ce începi să identifici melodii astfel, ele vor fi disponibile într-un istoric, care din păcate nu este sincronizat cu cel de pe telefon. Cel puțin nu momentan.

ADVERTISEMENT

Încă nu este clar de ce Apple nu a făcut vreun anunț major cu privire la această extensie. Ea este menționată pe site-ul oficial Shazam, dar cam atât.

Cei de la 9to5google.com speculează că ar fi vorba de anumite probleme pe care le are extensia. Mai exact, dacă în cazul unor utilizatori, funcționarea este optimă, în cazul altora, Shazam pentru Chrome nu funcționează absolut deloc.

Extensia este disponibilă încă de la începutul anului, dar a trecut neobservată. Poate că, odată ce sunt rezolvate problemele acesteia, Apple o va promova așa cum se cuvine.

ADVERTISEMENT
Tags: