News

Și-a cumpărat o mașină de pe Facebook, dar și-a luat țeapa vieții. Până și prietenii lui au râs de el

Un bărbat din Marea Britanie a decis să își cumpere un autoturism de pe Facebook, însă a regretat imediat alegerea făcută. Poliția a intrat acum pe fir.
03.04.2024 | 20:20
Sia cumparat o masina de pe Facebook dar sia luat teapa vietii Pana si prietenii lui au ras de el
Și-a cumpărat o mașină de pe Facebook, dar și-a luat țeapa vieții. Până și prietenii lui au râs de el
ADVERTISEMENT

Conform presei din Marea Britanie, bărbatul a găsit un Range Rover listat pe Facebook Marketplace pentru 10.000 de lire sterline. Impresionat de fotografii și de starea în care se afla autoturismul, bărbatul le-a virat ”cumpărătorilor” banii, însă nu a reușit să se bucure prea mult de mașina cumpărată.

Și-a cumpărat o mașină de pe Facebook, dar și-a luat țeapa vieții

Motivul? Poliția a realizat că mașina a fost furată, astfel că a ajuns să fie confiscată. The Sun transmite că bărbatul nu s-ar fi aflat niciodată în această situație tristă dacă ar fi făcut două verificări simple înainte de a face plata. Prima verificare ar fi constat în finalizarea unei verificări HPI detaliate.

ADVERTISEMENT

O astfel de verificare HPI verifică practic istoricul mașinii. A doua verificare necesară era obținerea unui certificat V5, cunoscut drept V5C, mai exact cartea mașinii. Acel document este emis la momentul înmatriculării autoturismelor din Marea Britanie. Certificatul de înmatriculare are scopul de a furniza datele unui deținător al vehiculului deja înregistrat.

Din păcate bărbatul nu și-a bătut capul cu aceste verificări, astfel că polițiștii au fost cei care i-au dat vestea proastă. ”Verificările șasiului au confirmat că vehiculul fusese furat din Londra în octombrie”, au explicat polițiștii. Între timp, internauții l-au ironizat pe bărbat pentru naivitatea de care a dat dovadă.

ADVERTISEMENT

”Cheltuiți 10.000 lire sterline pe Facebook? Unii oameni ar trebui să facă un test de IQ înainte de a fi lăsați pe rețelele de socializare”, a transmis un internaut. ”Probabil știa că a fost furat și s-a gândit că ar putea scăpa cu asta”, a explicat un alt șofer, convins că cel care a cumpărat Range Roverul bănuia că mașina este furată.

Hoții de mașini își fac de cap în Uniunea Europeană, inclusiv în România

Hoții de mașini își fac de cap în Uniunea Europeană, inclusiv în România. Drept dovadă captura polițiștilor din Huși, care au confiscat un autoturism Telsa în valoare de 50.000 de euro. Șoferul a încercat să-i convingă pe polițiști că mașina e împrumutată de la șeful său, însă oamenii legii au intuit corect: mașina fusese furată.

ADVERTISEMENT

Așadar, polițiștii de frontieră din Huși au confiscat autoturismul, aparent furat din Germania. ”În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei. În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport.

Pe timpul cercetărilor efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră Huși.

ADVERTISEMENT

Acum, polițiștii de frontieră vor efectua cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Autoturismul în valoare de 50.000 de euro a fost momentan confiscat și, cel mai probabil, se va întoarce la proprietarul de drept. Interesant, șoferul susține în continuare că nu știa nicio secundă că mașina a fost furată.

ADVERTISEMENT
Tags: