Life

Şi-a cumpărat un detector de metale şi a dat peste o adevărată comoară! Ce descoperire a făcut un bărbat în apropierea unui bar

05.08.2020 | 14:10
Sia cumparat un detector de metale si a dat peste o adevarata comoara Ce descoperire a facut un barbat in apropierea unui bar
ADVERTISEMENT

A dat peste norocu peste un englez din localitatea Lindsey, Suffolk. Detectorist de metale, Luke Mahoney a descoperit peste 1.000 de monede, din epoca războiului civil, în valoare de 100.000 de lire sterline.

Pasionat de metale, bărbatul în vârstă de 40 de ani, a călătorit, în ultimii 10 ani, în toată lumea în căutarea metalelor prețioase. Ultima descoperire l-a lăsat mut de uimire.

ADVERTISEMENT

Comoara a fost găsită în spatele pub-ului din sat, Lindsey Rose, după ce i-a convins pe proprietari, care-i erau și prieteni, să-l lase să caute acolo.

Descoperire miraculoasă a unui detectorist de metale. A dat norocul peste el

Potrivit mirror.co.uk, Luke Mahoney are propriul magazin pentru detector de metale, Joan Allen Electrics, chiar în localitatea natală, acolo unde, de cinci ani, locuiește cu soția și cei trei copii.

ADVERTISEMENT

Într-o zi de duminică, Luke a ieșit cu doi prieteni, Dan Hunt și Matt Brown, să caute metale pe câmpul din spatele pub-ului din sat, care aparține unor alți prieteni de-ai săi, Charlie Buckle și tatăl său James.

După câteva zeci de minute de căutări, practic nu i-a venit să creadă ce descoperire a făcut detectorul său de încredere Minelab Equinox 800. Nu mai puțin de 1.000 de mondene, din argint, care datează undeva din secolele al XV-lea și al XVII-lea.

ADVERTISEMENT

Imediat l-a sunat pe Charlie Buckle, proprietarul pub-ului pentru a-i da vestea cea mare, însă acesta nu a crezut.

“Luke este foarte entuziasmat de tot ce găsește, așa că la început am spus “da”, bine. Dar apoi a sunat și mi-a spus că trebuie să cobor să văd ce a găsit”, a mărturisit prietenul detectoristului.

ADVERTISEMENT

După ce a vorbit cu o serie de experți și istorici, cea mai bună variantă despre descoperirea miraculoasă a lui Luke a fost aceea că monedele fuseseră ascunse pe câmp de către un proprietar bogat care a plecat la luptă în războiul civil englez.

ADVERTISEMENT