News

Și-a omorât bunica cu o secure, supărat că l-a certat. Criminalul a ajuns la psihiatrie

Un bărbat originar din comuna Căiuți, județul Bacău, și-a ucis bunica după o ceartă iscată dintr-un motiv cel puțin bizar.
08.11.2022 | 07:48
Sia omorat bunica cu o secure suparat ca la certat Criminalul a ajuns la psihiatrie
Un bărbat și-a ucis bunica în Bacău. Foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, cunoscut cu probleme psihice, a ajuns acasă beat și și-a dat foc la pat.

Și-a ucis bunica cu o secure

Nu se știe ce l-a determinat să comită acest gest, deși individul are probleme psihice. Cu toate acestea, bunica bărbatului, o femeie în vârstă de 86 de ani, l-a certat pentru acest gest. Ceartă care i-a fost ulterior fatală femeii.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai mulți ani, bărbatul a fost părăsit de soție și s-a refugiat în casa bunicii, femeia fiind dispusă să-l găzduiască. Cu toate acestea, bărbatul era greu de stăpânit și și-a ieșit din minți atunci când a fost certat pentru că a incendiat patul, conform Antena 3.

Profitând de faptul că bătrâna vorbea la telefon cu o nepoată, de altfel fiica bărbatului, individul s-a năpustit asupra bunicii sale cu o secure și a omorât-o. Auzind la telefon ce se întâmplă, fiica criminalului a sunat la 112, însă salvatorii ajunși la fața locului nu au avut ce să mai facă.

ADVERTISEMENT

Potrivit consătenilor, bărbatul e cunoscut drept un personaj violent care consumă alcool des. Conform sursei citate, bărbatul a fost acum internat la psihiatrie, unde medicii vor decide dacă acesta a avut sau nu discernământ atunci când și-a ucis bunica.

Cazul acestui bărbat seamănă izbitor cu cel al criminalului din Argeș, care a ucis cinci membri de familie cu un ciocan în luna august. La fel ca și acum, bărbatul cu probleme psihice nu era ținut în spital pentru că familiei i se făcea milă de el.

ADVERTISEMENT

În consecință, nesupravegheat de specialiști, individul și-a ieșit din minți și a comis o crimă sângeroasă aparent fără un motiv clar.

Medicul psihiatru Eugen Smeureanu, cel care îl avea în evidență pe criminalul din Bascov, spune că pacientul său lua același tratament neschimbat de opt ani. Pe surse, jurnaliștii locali au aflat că bărbatul suferă de forme grave de schizofrenie.

ADVERTISEMENT

”Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte. Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a declarat Smeureanu.

”Noi eliberăm doar certificatul de handicap, indemnizaţia o dau cei de la AJPIS şi Primăria Bascov. La nivel naţional este o problemă şi legat de faptul că sunt puţine locuri cu spitalizare continuă în spitalele de psihiatrie”, a încercat să explice Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeş, situația iscată.

ADVERTISEMENT
Tags: