News

Și colegii de partid se mănâncă între ei. Tertipuri incredibile folosite de politicieni pentru eliminarea adversarilor incomozi!

19.04.2021 | 11:34
Si colegii de partid se mananca intre ei Tertipuri incredibile folosite de politicieni pentru eliminarea adversarilor incomozi
Tertipuri incredibile folosite de politicieni pentru eliminarea adversarilor incomozi Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele mai dure stratageme de eliminat incomozii din politică nu sunt gândite de oponenți, ci de colegii din aceeași formațiune politică de pe Dâmbovița. Imaginația și perfidia aleșilor noștri îl întrec până și pe dracul.

Se presupune că politicienii de opoziție sunt preponderent preocupați să taxeze derapajele guvernului. Din păcate, nu se întâmplă așa ceva decât pentru ochii și urechile publicului. Dincolo de declarațiile bombastice făcute peste tot cu multă emfază, foștii și actualii politicieni de opoziție se ocupă cu securizarea prin orice mijloace a locului și a influenței care le-au mai rămas la orice masă de negocieri. Și pentru aceste poziții limitrofe se iau la trântă cu absolut orice oponent, indiferent că le este adversar de la putere sau că le este coleg la același partid.

ADVERTISEMENT

Principalul motto este supraviețuirea politică și menținerea numelui lor pe buzele conducerii centrale a formațiunilor politice în eventualitatea revenirii la putere și a preluării vreunui portofoliu bănos sau a unui fotoliu de primar sau parlamentar, dacă nu a vreunui post în numeroasele agenții guvernamentale. Și pentru că și această ”artă cere sacrificii”, se angajează în bătălia internă tot arsenalul din dotarea personală pentru o perspectivă mai bună pentru viitorul individual. Momirea cu funcții inexistente este cea mai credibilă capcană în care au căzut definitiv, de-a lungul istoriei, tot felul de politicieni de la toate partidele.

”Rețeta” înșelăciunii e veche, dar elimină ușor adversarii

Un șef de organizație al unui partid de opoziție sau un parlamentar aflat în funcție știe că trebuie să scape rapid de toți cei care i s-ar putea opune vreodată. Cele mai vânate victime sunt foștii parlamentari care nu și-au găsit un nou loc călduț de muncă fiind în opoziție pentru că au timp berechet să comploteze împotriva șefilor pe linie de partid și încă mai ocupă la nivel local câte o funcție periculoasă pentru președintele de organizație și visele lui de preamărire. Dar ca să-și anihileze concurența, șeful îi propune subordonatului o funcție imaginară în vreo instituție de stat care îi revine partidului de opoziție în baza algoritmului ponderii partidelor în Parlament. Ultima victimă a unei astfel de capcane este fostul deputat PSD de Constanța, George Vișan.

ADVERTISEMENT

Capul adversarului Vișan vrem!

De când au dispărut Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu de la organizația PSD Constanța, partidul este în continuu fragmentat de lupte interne. Mai multe facțiuni își doresc să-și impună supremația în organizație. Actualul președinte al organizației județene, Felix Stroe, s-a impus primul pe lista pentru Senat, la alegerile parlamentare din decembrie 2020, grație copilăriei petrecute la Buzău în compania liderului paridului, Marcel Ciolacu. Tot în baza aceleiași legături au fost îndepărtați de pe poziții eligibile pentru Parlament și foștii aleși ai formațiunii. În schimb, partenerul de afaceri al lui Felix Stroe, Ion Dumitrache, cel care și-a propulsat fiica, pe deputata Cristina Dumitrache, începând din 2008 și până în prezent, pe un post de deputat, se vrea președintele organizației municipale a PSD Constanța.

Afaceristul Ion Dumitrache și-a dorit și el să intre în Parlament în 2020, dar n-a avut loc de fostul președinte al Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, de fostul senator Tit-Liviu Brăiloiu, de actualul deputat Lucian Lungoci, cât și de foștii deputați George Vișan și de Radu Babuș.

ADVERTISEMENT

Dar pentru că George Vișan era cel mai activ și apreciat parlamentar PSD Constanța în legislatura trecută, acesta a fost trecut de Stroe pe un loc neeligibil pe lista pentru parlamentarele de la finalul anului trecut, alături de Brăiloiu. Ca să scape definitiv de Vișan, Felix Stroe i-a promis acestuia, la începutul lui martie, că îi va negocia cu conducerea centrală a PSD un post la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care i-ar reveni partidului. Fără să verifice ce i se promitea, Vișan a mușcat momeala și și-a dat demisia din toate funcțiile de conducere din organizația municipală a PSD de la malul mării. Numai că postul nu era liber, iar George Vișan s-a trezit înșelat pe față de Felix Stroe.

Adversarii lui Stroe nu stau degeaba

Trezit din visele de preamărire la ASF, fostul deputat PSD, George Vișan, se mulțumește în prezent cu postul de consilier la cabinetul parlamentar al colegului său de partid, Alexandru Rafila, și cu un salariu maxim de 3500 de lei net. Însă pățania încă tinerei speranțe a PSD Constanța i-a scos din sărite și mai tare pe ”lupii mai tineri” decât Flix Stroe și Ion Dumitrache din cele două organizații.

ADVERTISEMENT

Numai că și opozanții cuplului Stroe-Dumitrache sunt, la rândul lor, scindați de diverse interese și alte vechi jocuri de culise. Dar ultima farsă jucată lui Vișan i-a determinat să strângă rândurile. Horia Țuțuianu și Tit-Liviu Brăiloiu, plus oamenii fostului primar Decebal Făgădău, și el scos din cursa pentru Parlament în mod intempestiv de către DNA, abia așteaptă organizarea alegerilor în organizația județeană și municipală ca să îi elimine definitiv pe Stroe și Dumitrache de la butoane. De aceste alegeri interne depinde viitorul politic al fiecăruia dintre foștii și actualii parlamentari PSD, precum și soarta organizațiilor și a ponderii partidului în preferințele electoratului. Doar că Felix Stroe amână cu dibăcie fixarea datei alegerilor invocând fel și fel de pretexte.

ADVERTISEMENT