Fotbal intern

Sigla Rapidului poate fi folosită de două cluburi din România. Decizia de azi a Curţii de Apel!

06.05.2020 | 20:28
Sigla Rapidului poate fi folosita de doua cluburi din Romania Decizia de azi a Curtii de Apel
Sigla Rapid poate fi folosită şi de echipa din Liga 2, şi de cea din Liga 4. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sigla Rapidului poate fi folosită de mai multe cluburi de fotbal din România. Conform deciziei Secției a IV-a Civilă a Tribunalului din București, stema Rapidului din Liga 2 poate fi folosită și de AFC Rapid, formaţia care activează în Liga 4 București.

Două cluburi Rapid cu o singură siglă

Clubul din Liga 2 este susţinut de cei mai mulţi dintre suporterii „alb-vişinii”. Aceştia şi-au dorit folosirea exclusivă a siglei de către formaţia pe care o încurajează. Clubul a cerut legal acest lucru, motivând că AFC îi creează prejudicii folosind acelaşi logo.

ADVERTISEMENT

Inițial, la prima instanţă li s-a dat dreptate, dar Curtea de Apel a întors decizia astăzi, informează gsp.ro. Astfel, vor exista două cluburi distincte care vor putea folosi aceeaşi siglă în competiţiile organizate de FRF.

Cine este AFC Rapid

AFC Rapid este un club (re)înfiinţat de Horia Manoliu în 2016. Povestea începe în 1992, când apare UFC Rapid prin separarea secţiei de fotbal de Clubul Sportiv al Ministerului Transporturilor. Preluat de Copos, acesta devine AFC Rapid în 2001.

ADVERTISEMENT

În 2016, Copos cedează AFC Rapid lui Manoliu. În paralel, FC Rapid, formaţie patronată de Valerii Moraru, intră în faliment în luna iunie a aceluiaşi an. În august, AFC Rapid este înscrisă în Liga 4.

În prezent, AFC joacă în continuare în Liga 4, într-o serie condusă de CSA Steaua, şi ocupă locul 14. În urma decizii Curţii de Apel, clubul poate folosi sigla consacrată în scopuri comerciale. Poate scoate la vânzare produse promoţionale, tricouri, fulare, şepci sau orice altceva, cu aceleaşi însemne ca şi clubul din Liga 2.

ADVERTISEMENT

Echipa din Liga 2 a atras simbolurile şi Primăria

Rapid Bucureşti, cel din eşalonul secund, a pornit tot din Liga 4. Simboluri giuleştene ca Daniel Pancu sau Daniel Niculae s-au alăturat de la început acestui proiect, iar echipa a reuşit promovări consecutive până acum. Pe locul 5 înainte de pandemie, Rapid nu pare a reuşi o nouă promovare.

Echipa este susţinută şi de Primăria Sectorului 1, prin primarul Dan Tudorache, şi a atras cea mai mare parte a vechilor suporteri giuleşteni. Din păcate pentru aceştia, în ultima perioada scandalurile s-au ţinut scai de club. Pancu a fost demis, dar a ameninţat că se prezintă la antrenamente. Niculae părăsise anterior clubul, nemulţumit de ce se întâmplă acolo.

ADVERTISEMENT

Invitat prin videoconferinţă la Digisport, Mihai Stoichiţă a tras concluzia: „Rapid va fi echipa care va juca pe Stadionul Giuleşti şi pe care o vor adopta suporterii!“

ADVERTISEMENT