News

Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a fost diagnosticat cu Covid-19

02.09.2020 | 20:53
Silvio Berlusconi fostul premier al Italiei a fost diagnosticat cu Covid19
Silvio Berlusconi își pregătește reîntoarcerea în fotbal. În 31 de ani a câştigat cinci Champions League
ADVERTISEMENT

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a fost testat pozitiv la noul coronavirus, potrivit unor surse oficiale.

Politicianul în vârstă de 84 de ani este asimptomatic și a fost plasat în izolare la domiciliu, de unde continuă să lucreze.

ADVERTISEMENT

Conform publicației La Repubblica, liderul partidului Forza Italia ar fi luat boala după o vizită în Sardinia.

Silvio Berlusconi a fost diagnosticat cu noul coronavirus, însă e asimptomatic

Medicul personal al lui Berlusconi i-a liniștit pe cei care țin la Berlusconi și le-a transmis că bărbatul se simte bine.

ADVERTISEMENT

„Este asimptomatic și se află în izolare la reședința sa din Arcore”, a explicat doctorul personal al lui Berlusconi, Zangrillo.

Reprezentanții partidului au comentat și ei situația prin intermediul unui comunicat de presă, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

„Va continua să sprijine candidații Forza Italia în alegerile regionale, cu interviuri zilnice în ziare, la televiziune și pe rețelele de socializare”, au precizat colegii de partid ai lui Berlusconi.

Berlusconi se testase în 25 august, însă rezultatul testului fusese negativ. „Voi fi prezent în timpul campaniei electorale la TV și prin ziare în măsura în care se poate, din cauza faptului că sunt infectat cu Covid-19. Din păcate m-am îmbolnăvit, însă voi continua lupta”, a declarat politicianul.

ADVERTISEMENT

Silvio Berlusconi s-a născut în 29 septembrie 1936 la Milano și a fost premier al Italiei între 1994-1995, 2001-2006, respectiv 2008-2011. Berlusconi este conducător al partidului politic Forza Italia și proprietar al unui imperiu media.

Revista americană Forbes l-a considerat ca cea mai prosperă persoană din Italia, cu o avere de 7,2 miliarde de dolari în 2002. Cu o avere estimată la 7,8 miliarde de dolari în 2011, Forbes l-a plasat pe locul 118 în lume.

Silvio Berlusconi este cunoscut în special pentru desele scandaluri sexuale în care a fost implicat, precum și legătura extrem de strânsă cu faimoasa echipă de fotbal AC Milan.

ADVERTISEMENT
Tags: