Fotbal international

Aritz Aduriz și-a luat rămas bun de la colegi pe un „San Mames” gol: „Nu simt nevoia de a primi un omagiu, am fost aplaudat mereu aici”. Video

23.05.2020 | 20:01
Aritz Aduriz sia luat ramas bun de la colegi pe un San Mames gol Nu simt nevoia de a primi un omagiu am fost aplaudat mereu aici Video
ADVERTISEMENT

La Bilbao numele lui Aritz Aduriz este ca şi cum l-ai rosti pe cel al lui Lionel Messi în Barcelona. Aduriz este un simbol al lui Athletic, echipa bascilor la care nu a jucat încă în toată istoria vreun fotbalist străin.


UPDATE, 23 mai, ora 20:02 / Aritz Aduriz a însemnat mult pentru Athletic Bilbao, motiv pentru care clubul basc i-a pregătit o retragere pe „San Mames”, celebrul stadion al lui Bilbao, însă fără suporteri în tribune din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Aduriz a fost aplaudat de colegii săi, care nu au avut voie să-l îmbrățișeze și au stat la distanța regulamentară față de fostul golgheter al echipei.

„Nu simt deloc nevoia de a primi omagiul și ovațiile suporterilor, pentru că pe San Mamés am fost mereu aplaudat în fiecare duminică a carierei mele”, a declarat cu lacrimi în ochi Aduriz, care a răspuns apoi întrebărilor ziariștilor așezat pe un scaun în mijlocul careului.

ADVERTISEMENT

Aritz Aduriz a fost însoțit de familie la retragerea de pe „San Mames”.

Aritz Aduriz I Prentsaurrekoa I Rueda de prensa despedida

?️ Aritz Aduriz: "Honengatik borrokatzea mila aldiz nahiago, eta mila aldiz nahiago galdu, sinisten edo bat egiten ez dudan zerbaitekin borrokatzea baino" "Prefiero mil veces pelear por esto y perder mil veces, que pelear por algo en lo que no creo o no comparto" #BetikoAduriz #AdurizLeyenda #AthleticClub ?

Posted by Athletic Club on Saturday, 23 May 2020


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Aduriz iese din scenă la 39 de ani

Aritz Aduriz părea a fi şi exemplul de tinereţe fără bătrâneţe, pentru că la 39 de ani arăta aceeaşi poftă de joc şi prospeţime ca în primii ani ai carierei. Însă nimeni nu ştia ce se ascunde în spatele acestei dăruiri exemplare a vedetei de pe San Mames. Până acum, când adevărul a ieşit la suprafaţă odată cu trista veste a faptului că idolul va trebui să spună adio fotbalului şi fanilor.

Aduriz are grave probleme de sănătate, mai precis la şold, ca urmare a miiilor de dueluri cu apărătorii adverşi şi a contactelor duse de cele mai multe ori dincolo de limitele regulamentului din partea acestora. Şi doctorii l-au informat că riscă enorm dacă nu se va opri şi va continua să joace.

ADVERTISEMENT

Mesajul jucătorului pentru fani

Jucătorul a postat un mesaj deosebit de emoţionant pentru fanii săi. “A sosit momentul. Aşa cum am mai spus, fotbalul te părăseşte înainte să îl abandonezi tu pe el.

Chiar ieri, medicii mi-au spus că trebuie să mă operez cât mai repede, să-mi pună o proteză în loc de şold şi să încerc să îmi continui viaţa. Din păcate, aşa a decis corpul meu. Nu-mi mai pot ajuta coechipierii aşa cum merită

ADVERTISEMENT

Mulţumeşte pentru tot suportul de care a avut parte

Prin urmare, nu vreau să vă îngrijorați pentru mine, e doar o anecdotă. Haideți să uităm de toate finalurile la care am visat, pentru că o să avem timp să ne luăm ”la revedere”.

Și da, a venit timpul să spunem ”la revedere”, și așa se va încheia drumul pentru mine, de neuitat și minunat, de la început până la sfârșit. Vă mulțumesc din adâncul inimii mele”

13 sezoane în tricoul lui Bilbao

O veste care a aşternut tăcere şi multă tristeţe la Bilbao, mai ales că fanii, ca urmare a interdicţiei de a intra pe stadioane, nici nu vor putea să îşi ia la revedere de la simbolul lui Athletic.

13 sezoane a petrecut Aritz Aduriz la Bilbao, cu pauze, timp în care a mai jucat la Valladolid, Mallorca şi Valencia. În total are 640 de meciuri în carieră şi 221 goluri marcate, dintre care 313 pentru basci, marcând 118 goluri.

ADVERTISEMENT