Simona Halep

Simona Halep a împlinit 5 ani fără întrerupere în top 10 WTA! Nu o depășește nimeni din circuit

02.02.2019 | 22:43
Simona Halep a implinit 5 ani fara intrerupere in top 10 WTA Nu o depaseste nimeni din circuit
ADVERTISEMENT

Simona Halep a împlinit 5 ani fără întrerupere în top 10 WTA. Pe 27 ianuarie 2014, imediat după ediția de Australian Open din acel an, în care românca reușea să joace sferturi de finală, Simona strângea suficiente puncte pentru a intra între primele zece jucătoare ale lumii. Victoria cu Jelena Jankovic, din optimi, a fost meciul decisiv. Apoi, Halep era învinsă de Cibulkova. Era cea mai bună performanță a carierei pentru ea la un turneu major.

Ascensiunea începuse în mai 2013, la Roma, unde Simona a jucat semifinală, fiind învinsă de Serena Williams. Pentru ca vara aceluiași an să aducă nu mai puțin de patru titluri WTA: Nurnberg, s’Hertogenbosch, Budapesta și New Heaven. A urmat o toamnă la fel de bună, cu un drum până în optimile de finală la US Open 2013, plus un titlu la Moscova, înainte de finalul acelui an.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a împlinit 5 ani fără întrerupere în top 10 WTA! Are 64 de săptămâni ca lider mondial

Ascensiunea Simonei Halep a fost una foarte rapidă, iar top 10 s-a transformat în doar câteva săptămâni în top 5. 261 de săptămâni în top 10 vor fi începând de luni, dar trebuie precizat că, dintre acestea, mare parte au fost, de fapt, în top 5! Ba mai mult, nu mai puțin de 64 de săptămâni a petrecut Simona Halep pe primul loc WTA, fiind a 10-a în istorie ca timp petrecut pe prima poziție mondială.

În acel an 2014, în care a intrat în top 10, Simona Halep a avut drept cea mai bună clasare locul 2, iar finalul de sezon o prindea pe podium, a treia. Asta după ce cu un an mai devreme termina sezonul pe poziția a 11, iar stagiunea 2012 o încheia pe 47. Încă de la început au fost foarte mulți critici, foarte mulți oameni care nu au avut încredere în talentul româncei.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a împlinit 5 ani fără întrerupere în top 10 WTA! Prima dată lider în octombrie 2017

S-a spus despre Simona Halep va fi doar o prezență meteorică între cele mai bune jucătoare ale lumii. Că nu poate fi constantă. Timpul a demonstrat contrariul. Apoi, s-a spus că Simona Halep nu va ajunge niciodată pe primul loc. Și această bornă urma, însă, să fie bifată cu succes. În octombrie 2017, după o finală disputată la Beijing, pierdută în fața Carolinei Garcia. Simona termina acel an pe prima poziție în lume.

Pentru critici rămânea un singur argument. Halep nu câștigase niciodată un titlu de Grand Slam. Jucase, până la acel moment, două finale la Roland Garros. Ambele pierdute. Cea de-a doua, după un final de coşmar cu Jelena Ostapenko. Startul lui 2018 aducea un nou eșec în finala unui turneu major, la Australian Open. Eşecul cu Wozniacki a fost răzbunat repede.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a împlinit 5 ani fără întrerupere în top 10 WTA! Iunie 2018 a venit cu titlul de la Roland Garros

În iunie 2019, Simona Halep mai atingea o bornă uriaşă a carierei. După un parcurs de excepţie la Roland Garros, a ridicat marele trofeu în urma unei finale pe care a câştigat-o în faţa americancei Sloane Stephens. Simona a terminat și anul 2018 pe primul loc WTA, în ciuda faptului că nu a obținut nici o victorie în toamna anului trecut, din cauza unei accidentări la spate.

Startul lui 2019 a adus un parcurs până în optimile de finală la Australian Open și pierderea primei poziții în WTA. Simona a ajuns pe locul 3, după ce a fost depășită de Osaka și Kvitova. Dar vestea importantă este că românca a trecut peste durerile la spate care au chinut-o în a doua parte a sezonului trecut și are toate argumentele pentru a rămâne în top. Simona Halep este jucătoarea din WTA care se află de cel mai mult timp în top 10 WTA, performanță valabilă din iulie 2017, atunci când Serena Williams părăsea acest grup.

ADVERTISEMENT