Sport

Cu cine joacă Simona Halep în semifinalele de la WTA Melbourne Summer Set 1. Organizatorii au anunțat ora la care se va disputa meciul

Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la WTA Melbourne Set 1 şi îşi cunoaşte deja viitoarea ţintă. Românca se va duela cu o adversară accesibilă şi porneşte cu prima şansă la accederea în finală.
07.01.2022 | 11:22
Cu cine joaca Simona Halep in semifinalele de la WTA Melbourne Summer Set 1 Organizatorii au anuntat ora la care se va disputa meciul
ADVERTISEMENT
07-01-2022
09:21

Semifinala Simona Halep - Qinwen Zheng va avea loc sâmbătă dimineața

Organizatorii WTA Melbourne Summer Set 1 au anunțat că meciul dintre Simona Halep și chinezoaica Qinwen Zheng se va disputa sâmbătă dimineața, nu înainte de ora 2:00 (ora României – n.r.).

Cele două sportive se vor duela în premieră în circuitul mondial de tenis profesionist. În vârstă de doar 19 ani, Zheng Qinwen joacă la profesioniști din 2019 și are în palmares 7 titluri ITF.

Simona Halep a avut mari emoţii în meciul cu Viktorija Golubic din sferturile de finală de la WTA Melbourne Summer Set 1, pe care a învins-o, scor 6-2, 5-7, 6-4. Fostul număr 1 mondial a ajuns în semifinale, unde va da peste o jucătoare de 19 ani din China.

Cine este adversara Simonei Halep din semifinalele WTA Melbourne Summer Set 1

În semifinalele WTA Melbourne Summer Set 1, Simona Halep se va duela cu Zheng Qinwen, jucătoare venită din calificări. Chinezoaica are un start de 2022 foarte bun, după ce a reuşit să se califice pe tabloul principal al turneului de la Antipozi.

ADVERTISEMENT

Zheng Qinwen ocupă locul 126 în clasamentul WTA, fiind la cea mai bună clasare din carieră, însă are puţină experienţă în circuit. Cu toate acestea, la Melbourne, jucătoarea de 19 ani a reuşit să facă două victime importante pe drumul spre semifinale.

În turul 2, sportiva din China a învins-o pe Vera Zvonareva, fost număr 2 mondial, în trei seturi, iar în sferturi a eliminat-o pe Ana Konjuh, după două seturi câştigate în tie-break.

ADVERTISEMENT

La ultimul duel cu o jucătoare din România, Zheng Qinwen a învins-o, fără drept de apel, pe Irina Bara, scor 6-0, 6-1, în ultimul tur al calificărilor de la WTA Kremlin Cup. La turneul din Rusia, sportiva de 19 ani s-a oprit în turul 1, după ce a fost învinsă de Lesia Tsurenko.

Parcursul Simonei Halep la WTA Melbourne Summer Set 1

Simona Halep a jucat perfect la WTA Melbourne Summer Set 1, primul turneu din 2022. Românca a ajuns din nou în semifinale, continuând parcursul bun din finalul anului trecut, când a atins aceeaşi fază la Linz Open şi a jucat finala la Cluj.

ADVERTISEMENT

În turul 1 de la WTA Melbourne Summer Set 1, Simona Halep a învins-o pe Destanee Aiava, jucătoare venită din calificări, scor 6-4, 6-2. A urmat victoria clară din meciul cu Gabriela Ruse, partenera ei de la dublu, scor 6-2, 6-1.

Viktorija Golubic i-a pus cele mai mari probleme, în sferturi, fiind prima jucătoare care i-a luat un set Simonei Halep. Românca a obţinut victoria în setul decisiv, după un meci maraton de 2 ore şi 35 de minute.

ADVERTISEMENT

Începe să urce în clasament

Simona Halep a început anul pe locul 20, însă parcursul de la WTA Melbourne Summer Set 1 o ajută să urce în clasament. Astfel, după calificarea în semifinale, pentru care a primit 110 puncte, românca a urcat pe locul 16 şi a depăşit-o pe Angelique Kerber.

Calificarea în semifinalele WTA Melbourne Summer Set 1 i-a adus Simonei Halep un cec în valoare de 10.100 de dolari. Dacă va ajunge în finală, fostul număr 1 mondial ar încasa 18.037 de dolari, în timp ce câştigarea turneului i-ar aduce 31.000 de dolari.

ADVERTISEMENT