Sport

Simona Halep – Alize Cornet 4-6, 6-3, 4-6, în optimile Australian Open 2022. Final de aventură la Melbourne! Simo, eliminată după un meci dramatic. Rezumatul partidei. Video

Simona Halep a ratat calificarea în sferturile de finală ale Australian Open 2022, fiind învinsă de Alize Cornet într-un meci epic în care ambele jucătoare au suferit din cauza căldurii.
24.01.2022 | 07:45
Simona Halep  Alize Cornet 46 63 46 in optimile Australian Open 2022 Final de aventura la Melbourne Simo eliminata dupa un meci dramatic Rezumatul partidei Video
Simona Halep a fost învinsă de Alize Cornet în soptimile de finală ale Australian Open 2022. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
24-01-2022
07:47

Rezumatul meciului Simona Halep - Alize Cornet

24-01-2022
03:21

Simona Halep, eliminată în optimile de finală de la Australian Open 2022

4-6, 6-3, 4-6 – Alize Cornet îşi face serviciul şi câştigă meciul. Simona Halep este eliminată în optimile de finală.

4-6, 6-3, 4-5 – Simona Halep a salvat două mingi de meci şi obţine game-ul.

4-6, 6-3, 3-5 – Alize Cornet câştigă game-ul pe propriul serviciu, iar Simona Halep este obligată să servească pentru a rămâne în meci.

4-6, 6-3, 3-4 – Alize Cornet face break, după ce jocul Simonei Halep a scăzut.

4-6, 6-3, 3-3 – Alize Cornet salvează o minge de break şi obţine game-ul

4-6, 6-3, 3-2 – Simona Halep îşi face bine serviciul şi câştigă un nou game.

4-6, 6-3, 2-2 – Alize Cornet câştigă game-ul pe propriul serviciu.

4-6, 6-3, 2-1 – Simona Halep serveşte bine şi obţine game-ul.

4-6, 6-3, 1-1 – Alize Cornet câştigă al doilea game din setul decisiv şi opreşte seria Simonei Halep.

4-6, 6-3, 1-0 – Simona Halep îşi face bine serviciul şi joacă inspirat în startul setului decisiv.


4-6, 6-3 – Simona Halep revine uluitor, de la 4-6, 1-3, şi câştigă setul 2.

4-6, 5-3 – Simona Halep câştigă al patrulea game consecutiv, iar Alize Cornet va servi ca să rămână în setul 2.

4-6, 4-3 – Simona Halep face break-ul, la zero, şi câştigă al treilea game consecutiv.

4-6, 3-3 – Simona Halep îşi face serviciul şi pare revenită în joc, chiar dacă are probleme cu respiraţia din cauza căldurii.

4-6, 2-3 – Simona Halep arată că are spirit de luptătoare şi reuşeşte să facă break-ul.

4-6, 1-3 – Alize Cornet face break-ul, iar Simona Halep pare că nu găseşte resurse ca să revină în joc.

4-6, 1-2 – Alize Cornet salvează o minge de break şi câştigă game-ul. Simona Halep pare epuizată în startul celui de-al doilea set.

4-6, 1-1 – Continuă problemele pentru Simona Halep, care nu reuşeşte să-şi facă serviciul, iar Alize Cornet face break-ul

4-6, 1-0 – Simona Halep începe bine setul al doilea, cu un break.


4-6 – Alize Cornet face rebreak-ul şi câştigă primul set al meciului.

4-5 – Simona Halep reuşeşte să facă break-ul şi rămâne în primul set.

3-5 – Simona Halep are din nou probleme pe propriul serviciu, iar Alize Cornet face break-ul.

3-4 – Alize Cornet îşi face serviciul şi revine după două game-uri pierdute rapid.

3-3 – Simona Halep începe să joace din ce în ce mai bine, după un start modest, şi câştigă game-ul pe propriul serviciu.

2-3 – Simona Halep şi-a ridicat nivelul şi face rebreak-ul, la zero.

1-3 – Alize Cornet reuşeşte să facă break-ul, iar Simona Halep începe să aibă probleme.

1-2 – Alize Cornet câştigă un game foarte disputat, în care a salvat trei mingi de break.

1-1 – Simona Halep îşi face perfect serviciul şi câştigă game-ul.

0-1 – Alize Cornet câştigă primul game al meciului pe propriul serviciu, după un start agresiv.

A început meciul dintre Simona Halep şi Alize Cornet.

24-01-2022
02:09

Simona Halep - Alize Cornet începe la ora 05:25

Danielle Collins a câştigat meciul cu Elise Mertens, scor 4-6, 6-4, 6-4, astfel că o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Simona Halep şi Alize Cornet, care va începe la ora 05:25.


Meciul dintre Simona Halep şi Alize Cornet va începe cu întârziere, după ce partida dintre Danielle Collins şi Elise Mertens a intrat în set decisiv.

Dacă o va învinge pe Alize Cornet, Simona Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului Danielle Collins – Elise Mertens.

Meciul Simona Halep – Alize Cornet are loc luni, 24 ianuarie, cu începere de la ora 04:30, ora României, în cadrul optimilor de finală ale turneului de Grand Slam Australian Open care se desfăşoară pe terenurile complexului Melbourne Park.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Alize Cornet

Confruntarea Simona Halep – Alize Cornet se dispută luni, 24 ianuarie, de la ora 04:30, ora României, pe Rod Laver Arena din Melbourne, cea mai mare arenă de la Australian Open, pe care românca şi-a jucat aproape toate meciurile de când se află în Australia, nu doar la Grand Slam, ci şi la turneul anterior pe care l-a câştigat.

ADVERTISEMENT

În tribune vor putea lua loc doar spectatorii care prezintă dovada schemei  de vaccinare completă, cu trei doze sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Chiar şi aşa nu este permisă decât prezenţa spectatorilor în procent de 50 la sută din capacitatea arenei.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Alize Cornet

Partida Simona Halep – Alize Cornetse joacă luni, 24 ianuarie, de la ora 04:30, ora României, în optimile de finală ale Australian Open. Meciul are loc pe Rod Laver Arena şi este transmis în România în direct şi în exclusivitate pe programul Eurosport 1. O mai puteţi vedea şi pe site-ul FANATIK în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Melbourne este foarte cald şi la ora jocului sunt estimate în jur de 30 de grade, maxima zilei urmând a urca până la 33 de grade. Condiţii deloc favorabile pentru a juca tenis la înalt nivel, ţinând cont că şi gradul de umiditate din atmosferă va fi ridicat.

Simona Halep a avut evoluţii solide până acum

Simona Halepa fost ca un uragan pentru adversarele sale din primele trei tururi. Nu numai că nu a cedat nici un set, dar în turul 2 şi în turul 3, Beatriz Haddad-Maia şi Danka Kovinic abia au adunat câteva game-uri, prima două şi cealaltă trei, arătând o formă foarte bună.

ADVERTISEMENT

Aceste evoluţii ale Simonei Halep i-au făcut pe bookmakeri să fie mai atenţi la repartizarea cotelor la opţiunea câştigătoare a turneului, pe primul loc rămânând însă indiscutabil reprezentanta gazdelor, Ashleigh Barty, care a arătat că e decisă să triumfe pe teren propriu prin demonstraţia de forţă făcută în faţa Amandei Anisimova în optimi.

Alize Cornet a ratat vara trecută turneul de la Cluj-Napoca

Franţuzoaica Alize Cornet este o figură aparte în circuitul WTA, unde de-a lungul carierei a făcut peste şase milioane de dolari şi a câştigat şase turnee. Nu a ajuns însă niciodată în sferturile unui turneu de Grand Slam, fiind foarte inconstantă în evoluţii, lucru care a costat-o scump.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2021 era desemnată cap de serie la turneul de la Cluj, primul dintre cele două organizate în sistem WTA în oraşul de pe malul Someşului. Şi asta nu pentru că ar fi decis în ultima clipă să se retragă, ci pentru că a avut bilet la Lufthansa doar ca rezervă, nu a mai găsit bilet normal şi nu a mai putut ajunge la timp la turneu.

Cote la pariuri pentru jocul Simona Halep – Alize Cornet

Probabil că jocul arătat de Simona Halep în primele trei tururi au motivat casele de pariuri să nu îi acorde nici o şansă lui Alize Cornet în acest meci, deşi acest lucru nu este tocmai firesc nu doar pentru că şi Cornet a învins-o pe Garbine Muguruza la Melbourne, dar franţuzoiaca are palmares pozitiv în faţa româncei! Cota este între 1,10-1,15 pentru victoria Simonei Haleo, iar pentru Cornet de 6,75, iar dacă va lua un set cota va fi de 2,45!

Alize Cornet conduce la scorul general cu 3-1 în faţa Simonei Halep, cu care nu s-a mai întâlnit însă din 2015, când reuşea să o învingă surprinzător, la Madrid, pe zgură, suprafaţa de joc favorită a româncei. Singurul succes reuşit de Simona în faţa lui Alize Cornet a fost la Sofia, în 2013.

ADVERTISEMENT