Simona Halep

Simona Halep, victorie clară cu Sevastova! Adversar surpriză în sferturi

Simona Halep îşi continuă aventura la Doha! După ce a învins-o ieri fără prea mari bătăi de cap pe Ekaterina Makarova, numărul 2 mondial reuşeşte o nouă victorie! De data aceasta, o învinge pe letona Anastasija Sevastova în două seturi. Următoarea adversară a Simonei este tânăra de doar 18 ani, Catherine Bellis, împotriva căreia nu a mai jucat până acum.
15.02.2018 | 18:26
Simona Halep victorie clara cu Sevastova Adversar surpriza in sferturi
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 17:42. Prima reacţie a Simonei Halep: “E un sentiment minunat, nu e niciodată uşor. Am fost emoţionată, dar e o plăcere să joc pe Central. Am jucat cel mai bun tenis al meu. Este o victorie importantă. De când am câştigat prima dată turneul acesta am căpătat încredere şi m-am apropiat de top 10. Voi merge la cumpărături după turneu. Acum sunt prea concentrată pe jocul meu!”


6-4, 6-3 GAME. SET ŞI MECI Halep. Simona obţine o nouă victorie la Doha! Este din ce în ce mai aproape de numărul 1 mondial! Simona Halep a învins-o pentru a cincea oară consecutiv pe Anastasija Sevastova, 6-4, 6-3, în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Doha. Românca a făcut cinci break-uri şi a închis meciul în 66 de minute. Jucătoarea noastră o va întâlni în continuare pe Catherine Bellis (48 WTA).

ADVERTISEMENT

6-4, 5-3 GAME Halep. Simona serveşte pentru set după ce obţine un nou break. Meci superb reuşit de româncă!

6-4, 4-3 GAME Halep. Două game-uri consecutive, iar meciul curge acum în favoarea româncei, care se află la doar două game-uri distanţă de sferturi de finală la Doha.

ADVERTISEMENT

6-4, 3-3 GAME Halep. Intervenţia lui Andrei Pavel se dovedeşte a fi foarte utilă! Simona Halep reuşeşte rebreak-ul imediat! 

Andrei Pavel coboară pe teren: “Fii atentă la scurtă. Dă-i puţin efect, nu mai da plat. Gândeşte unde vrei să plasezi, nu cum. Joci foarte bine, stai liniştită. Eşti pe felie.”

ADVERTISEMENT

6-4, 2-3 GAME Sevastova. Letona reuşeşte break-ul, preia conducerea în setul al doilea după ce Simona a comis câteva greşeli pe serviciu. 

6-4, 2-2 GAME Sevastova. Letona îşi face în continuare serviciul, restabileşte egalitatea.

6-4, 2-1 GAME Halep. Simona serveşte foarte bine şi nu-i oferă nicio şansă letonei. 

6-4, 1-1 GAME Sevastova. Letona salvează trei mingi de break şi-şi face serviciul! Hold important pentru Sevastova, care restabileşte egalitatea.

ADVERTISEMENT

6-4, 1-0 GAME Halep. Simona continuă să joace excelent! Preia conducerea încă din startul setului secund.

Începe setul secund cu Halep la serviciu!

6-4 GAME ŞI SET Halep. Simona încheie primul act al partidei după 32 de minute cu un break alb! Fantastic joc pentru numărul 2 mondial.

5-4 GAME Sevastova. Letona reuşeşte break-ul şi va servi pentru a rămâne în set! 

5-3 GAME Halep. Simona joacă excelent acest game de primire şi obţine break-ul! Va servi pentru primul set! 

4-3 GAME Halep. Simona îşi menţine serviciul, se apropie la două game-uri de a obţine primul act! 

3-3 GAME Sevastova. Letona reuşeşte câteva puncte spectaculoase, însă Simona îi pune în continuare probleme Anastasijei. 

3-2 GAME Halep. Simona preia conducerea în acest meci pentru prima dată. Sevastova, din nou bulversată de fostul lider mondial.

2-2 GAME Halep. Simona reuşeşte break-ul şi restabileşte egalitatea! 

1-2 GAME Halep. Simona gestionează foarte bine situaţia, îşi face serviciul şi se apropie la un game distanţă. 

0-2 GAME Sevastova. Letona continuă foarte bine la serviciu şi-şi consolidează break-ul obţinut în debutul partidei. 

0-1 GAME Sevastova. Letona începe meciul cu un break! 

A început meciul! 

UPDATE: ora 16:18: Jucătoarele sunt pe teren la încălzire în acest moment. Letona a câştiga tragerea la sorţi şi a ales primirea. Simona Halep începe la serviciu.

UPDATE, 15 februarie, ora 16:05: Bellis o învinge pe Pliskova în 2 seturi, scor 7-6, 6-3, se califică în sferturile de finală, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea din meciul Simona Halep – Anastasija Sevastova. Cele din urmă vor intra pe terenul central în câteva minute. 

UPDATE, 15 februarie, ora 15:30: Tânăra Cici Bellis (18 ani) îi ia primul set Karolinei Pliskova în tie-break (7-4) după o oră de la începutul meciului. Halep – Sevastova, imediat după acest meci. 

UPDATE, 15 februarie, ora 15:20: Simona Halep şi Anastasija Sevastova vor intra pe terenul central pentru meciul din optimi imediat după partida Karolina Pliskova – Cici Bellis.


UPDATE, ora 22:35. Simona Halep va juca în optimile de finală de la Doha împotriva letonei Anastasija Sevastova joi, de la ora 16:00, pe terenul central. 


Turneul WTA de la Doha, de categorie Premier Five, a adus rezultate foarte bune pentru tenisul românesc în primele zile. După victoria obţinută de Monica Niculescu în faţa Mariei Sharapova, Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Simona Halep au reuşit de asemenea victorii în luxoasa capitală qatareză. Ultima intrată în scenă a fost ocupanta locului 2 WTA, Simona Halep, ce s-a impus clar contra Ekaterinei Makarova, 6-3, 6-0.

Pentru prima oară în echipament Nike, cu un model roz identic celui purtat de Elina Svitolina la Australian Open, Simona nu i-a lăsat vreo speranţă adversarei sale, singurele momente mai dificile venind în finalul primului set, când Makarova putea veni la 4-5 având serviciul. Setul secund a fost dominat în totalitate de Simona, iar calificarea în turul al treilea ne face să ne gândim la parcursul din 2014 de aici al Simonei.

Simona Halep – Anastasija Sevastova LIVE STREAM Doha. Letona, în optimi fără set pierdut

Simona Halep – Anastasija Sevastova LIVE STREAM Doha. În optimile de finală, Simona o va întâlni pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie 13 ce a ajuns aici fără set cedat, după victorii la Donna Vekic şi Naomi Osaka. Meciul se va disputa joi, la o oră ce urmează să fie anunţată. VEZI VIDEO 

Simona Halep – Anastasija Sevastova LIVE STREAM Doha. La capitolul meciuri directe, Simona stă mult mai bine, câştigând 5 din cele 7 întâlniri precedente, inclusiv ultimele 4. De referinţă este finala WTA de la Bucureşti, din 2016, când Simona a reuşit să se impună cu cel mai clar scor din tenis, 6-0, 6-0. Ultimul meci direct a fost cel jucat la Cincinnati în vara anului trecut, câştigat fără emoţii de asemenea de jucătoarea noastră. VEZI VIDEO 

Meciul se va juca în cursul zilei de joi, iar premiul pentru învingătoare va fi un loc în sferturile de finală, unde o poate avea în faţă pe campioana en-titre, cehoaica Karolina Pliskova, cap de serie 5.

ADVERTISEMENT
Tags: