Sport

Simona Halep, detalii despre relația cu noul antrenor: “Am o rutină pe care vreau să o păstrez”. Ce mesaj i-a transmis lui Darren Cahill

Simona Halep a vorbit despre noul antrenor după victoria cu Alexandrova și a recunoscut că Darren Cahill a fost cel care a sfătuit-o în această privință.
12.03.2022 | 11:31
Simona Halep detalii despre relatia cu noul antrenor Am o rutina pe care vreau sa o pastrez Ce mesaj ia transmis lui Darren Cahill
Simona Halep ar putea să joace împotriva Soranei Cîrstea în turul 4 la Indian Wells. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Indian Wells, unde o va întâlni pe americanca Cori Gauff, după o victorie muncită cu Ekaterina Alexandrova.

Simona Halep a explicat cum a ales noul antrenor: „Darren m-a împins să merg acolo”

Simona Halep a dezvăluit că Darren Cahill a fost cel care a sfătuit-o să meargă să se pregătească la academia de tenis a lui Mouratoglou: „Am fost Academia Mouratoglou înainte să vin aici, am un antrenor și un sparring partener cu mine. Darren m-a împins să merg acolo, îl respectă mult pe Patrick Mouratoglou și mi-a zis că ar fi cea mai bună alegere cu mine. A fost o săptămână grozavă. Atmosfera e foarte plăcută. Am luat de acolo ce aveam nevoie. În plus, era și aproape de acasă”.

ADVERTISEMENT

Halep este mulțumită de cum a colaborat până acum cu Morgan Bourbon, însă nu vrea să ia încă o decizie: „Cu Morgan lucrez de o săptămână. E de treabă, știe tenis, dar nu pot spune mai multe. Încerc să-l cunosc mai bine. Vorbim mult, pentru că încă nu ne știm. Eu am o rutină pe care vreau s-o păstrez, iar el s-a adaptat. Eu îl ascult când era ceva de spus.

Nu am avut niciodată un antrenor mai nervos decât mine. E prima dată (n.r. râde). Îmi place să lucrezi cu antrenor mai în vârstă pentru că au mai multă experiență, dar acum e ceva nou și interesant. Vom vedea ce va fi”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a realizat că îi este mult mai greu să se pregătească fără antrenor: „E mai profesionist să am pe cineva cu mine”

Simona Halep a renunțat la ideea de a fi propriul antrenor și a explicat de ce: „Am vrut să stau fără antrenor, am făcut asta la două turnee, dar este destul de greu. Nu e ușor să ajustezi antrenamentele, iar înainte de meciuri e greu să fii singură.

E mai profesionist să am pe cineva cu mine, dar acele două turnee m-au făcut să văd unde sunt și să vad ceea ce îmi trebuie. La Academie am văzut că am nevoie de un antrenor, e bine să ai lângă tine pe cineva care știe tenis”.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare de tenis din România e sinceră și recunoaște că este departe de forma de altă dată, însă crede că poate reveni: „Sincer, nu sunt aproape de cel mai bun nivel. Muncesc din greu, lucrez și am un plan. Din punct de vedere fizic, sunt foarte bine. E doar o chestiune de timp până când voi ajunge la nivelul la care am fost. Nu mă stresez”.

Chiar și așa, Darren Cahill păstrează un loc special în inima Simone Halep: „Cu siguranță, Darren a fost persoana cea mai importantă pentru cariera mea. Dar cred că fiecare antrenor a contribuit la jocul meu, la cariera mea. Eu și Darren suntem prieteni foarte apropiați, vorbim. Îl respect foarte mult, mă respectă, este o colaborare foarte frumoasă, dar mai mult decât atât este o prietenie. Nu știm ce ne va rezerva viitorul, sunt fericită că-mi este alături”, a declarat Simona Halep.

ADVERTISEMENT