Simona Halep

Simona Halep, cifre impresionante în victoria cu Lizette Cabrera! La ce capitol a avut probleme în setul doi

08.02.2021 | 15:41
Simona Halep cifre impresionante in victoria cu Lizette Cabrera La ce capitol a avut probleme in setul doi
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a învins-o pe Lizette Cabrera, locul 140 WTA, scor 6-2, 6-1. A fost o partidă la discreția româncei, aspect reflectat și de statisticile puse la dispoziție de organizatorii de la Melbourne.

De 59 de minute a avut nevoie Simona Halep pentru a obține calificarea în turul 2. Setul 1 a fost mai scurt, 27 de minute, deși s-au jucat mai multe game-uri.

ADVERTISEMENT

Un prim aspect îmbucurător ar fi că Simona Halep nu a comis nicio dublă greşeală în meci. Pe de altă parte, a trimis un singur as. În vreme ce adversara ei a fost pe zero la ambele capitole.

Simona Halep, statistici impresionante la serviciu în setul unu. Dar a avut ceva probleme în setul doi

Au fost 63 de puncte câștigate, în total, de Simona Halep, în vreme ce adversara ei a luat doar 35. Oarecum îngrijorător este numărul mare de erori neforțate pe care românca le-a făcut pentru nivelul ei. Nu mai puțin de 18. Mai ales că vorbim despre un meci facil, terminat repede. Lizette Cabrera a avut 28.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut 14 mingi direct câștigătoare, dublă față de cele ale adversarei sale. Impresionantă a fost precizia româncei la retur. A trimis înapoi în terenul advers 90 la sută dintre serviciile adversarei. 45 din totalul de 50, absolut impresionant. Și jocul la fileu a mers bine. A câștigat în cinci din cele șase ocazii în care a urcat.

Surprinde oarecum discrepanța la serviciu între cele două seturi. Simona a servit absolut fabulos în primul set, dar s-a chinuit la acest capitol în manșa secundă.

ADVERTISEMENT

Simona a câştigat 12 din cele 13 puncte disputate cu primul serviciu în primul set. Nu a stat rău nici cu doiul. Cinci puncte câştigate din totalul de şapte. În concluzie, Lizette Cabrera a câştigat doar trei puncte pe serviciul Simonei în primul set.

În setul doi, în schimb, au apărut unele probleme pentru Simona la serviciu. Un aspect îngrijorător în perspectiva confruntărilor viitoare. Cabrera a avut şase mingi de break, din care a şi fructificat una. De altfel, game-ul doi a adus şi 12 din totalul de 18 greşeli neforţate.

ADVERTISEMENT

În setul doi, Simona a câştigat doar 11 din cele 20 de mingi disputate cu primul serviciu. Iar cu doiul a avut patru din opt. Cel mai rapid serviciu din meci al Simonei a fost de 171 de kilometri pe oră, iar media vitezei la primul serviciu a fost 158 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT