Sport

Simona Halep, contestată pentru alegerea lui Patrick Mouratoglou: „Sunt mulţi antrenori buni, nu e de top”

Patrick Mouratoglou (51 de ani) este noul antrenor al Simonei Halep (30 de ani), dar nu toată lumea este de acord cu alegerea celei de-a 20-a jucătoare a lumii. Francezul nu este pe placul lui Andrei Pavel.
08.04.2022 | 20:55
Simona Halep contestata pentru alegerea lui Patrick Mouratoglou Sunt multi antrenori buni nu e de top
Simona Halep, contestată pentru alegerea lui Patrik Mouratoglou: „Sunt mulţi antrenori buni, nu e de top”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou este noul antrenor al Simonei Halep, după ce timp de zece ani a pregătit-o pe Serena Williams. Andrei Pavel a făcut și el parte din staff-ul constănțencei și crede că alegerea nu e tocmai cea mai inspirată.

Andrei Pavel contestă numirea lui Patrick Mouratoglou ca antrenor al Simonei Halep

Pavel nu crede că francezul este un antrenor de top, dar crede că Simona Halep este suficient de capabilă să mai câștige câteva turnee de Grand Slam, indiferent de omul care o pregătește. A 20-a jucătoare a lumii a cucerit Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019.

ADVERTISEMENT

„Am văzut că și înainte de Indian Wells ea a mers și s-a antrenat la Academia lui Mouratoglou, alături de echipa lui. Patrick are antrenori foarte buni şi o echipă foarte puternică acolo. Cred că a făcut o alegere bună.

Cred că sunt mulţi antrenori buni, nu e de ‘top of the top’ (n.r.- de cel mai înalt nivel). E alegerea Simonei. Ea alege să se simtă bine sau s-a simţit bine acolo. Mai ales că Patrick a lucrat mult timp şi cu Serena, de ce nu?

ADVERTISEMENT

Motivația ei sper să o aibă. Normal, când iei un antrenor așa de cunoscut ca Mourataglou, nu numai ca antrenor, dar şi ca academie pe care o are în spate acolo, cred că e ceva foarte serios și motivația trebuie să fie acolo.

Depinde de ea să rămână sănătoasă, să fie motivată și să muncească. Sigur, are calitățile și jocul să mai câștige un Grand Slam, mai multe”, a declarat Andrei Pavel pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Francezul, comparat cu Darren Cahill: „E fundamental diferit”

Semne de întrebare asupra colaborării dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou are și Cristian Tudor Popescu. Gazetarul crede că româncei i se potrivește mai degrabă un antrenor precum este Darren Cahill.

„Nu știu cum se va adapta Simona cu stilul lui Mouratoglou. Hai să ne uităm la Cahill. El este un antrenor de mobilizare, de psihic. I-a dat mereu încredere Simonei și i-a oferit niște perspective de joc. I-a spus: ‘uite așa poți să câștigi’, iar ea chiar a crezut. Asta e marea artă a lui Cahill.

ADVERTISEMENT

Mouratoglou e mai puțin un antrenor de psihic, ci e un antrenor foarte tehnic, matematizat. Da, și așa se pot obține rezultate extraordinare”, declarat CTP, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT