Simona Halep

Simona Halep, față în față cu adversarele din Grupa Violet de la Turneul Campioanelor 2019. Românca, avantajată de meciurile cu Pliskova și Svitolina + de ce va avea un duel infernal cu Bianca

25.10.2019 | 15:16
Simona Halep fata in fata cu adversarele din Grupa Violet de la Turneul Campioanelor 2019 Romanca avantajata de meciurile cu Pliskova si Svitolina  de ce va avea un duel infernal cu Bianca
ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a aflat adversarele din Grupa Violet de la Turneul Campioanelor 2019. Fostul lider mondial se va bate cu Karolina Pliskova, Bianca Andreescu și Elina Svitolina pentru un loc în semifinale la WTA Finals de la Shenzen. În cealaltă grupă de la Turneul Campioanelor se află Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Petra Kvitova și Belinda Bencic. Dar cât de dificilă este grupa Simonei de la Shenzen?

Simona Halep, meci în premieră cu Bianca Andreescu

Simona are adversare infernale în grupa de la Turneul Campioanelor, oponente care nu sunt pe placul româncei, dar are un atu important, o conduce în întâlnirile directe de până acum pe Karolina Pliskova, în timp ce cu Elina Svitolina se află la egalitate. Halep se va întâlni în premieră cu Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română.

ADVERTISEMENT

FANATIK a realizat și o comparație amplă între campioanele de la Wimbledon și US Open, acolo unde Simona a ieșit cu un avantaj minor după cele mai importante aspecte din joc, forehand, rever, serviciu, retur, joc din spatele terenului și joc la fileu. Bianca este o adversară complicată pentru Halep, mai ales că este o jucătoare care lovește extrem de puternic, iar campioana de la US Open este avantajată pe o suprafață rapidă. Bianca a declarat în repetate rânduri că Simona este idolul său în tenis, iar românca a dezvăluit că i-a oferit un sfat extrem de important, să facă pasul către tenisul de seniori cât mai repede, sfat care s-a dovedit vital în progresul lui Andreescu.

Karolina Pliskova, adversarul perfect pentru Simona

Simona Halep o conduce categoric pe Karolina Pliskova în meciurile de până acum din circuitul WTA. Cele două au jucat nu mai puțin de 10 meciuri, iar Halep are avantaj, scor 7-3. De altfel, cehoaica a declarat în repetate rânduri că urăște să joace împotriva Simonei și că la un antrenament a pierdut la zero un set, chiar în acest an. Tot în 2019, Simona și Karolina s-au întâlnit de două ori, victorie Halep în Fed Cup la Ostrava și succes Pliskova la Miami câteva săptămâni mai târziu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Pliskova are un joc bazat pe forță, cehoaica nu este atât de periculoasă precum Bianca Andreescu. Motivul? Nu poate schimba ritmul jocului și nu poate să varieze, iar Simona a dovedit de multe ori că poate face față jocului impus de numărul 2 WTA.

Elina Svitolina, oponentă de coșmar până în 2019

Simona s-a întâlnit și cu Elina Svitolina de 8 ori până în acest moment, iar Halep a avut mari probleme până la meciurile din 2019. Ucraineanca a avut scor 4-2 la meciurile directe, chiar și cu o victorie la Turneul Campioanelor 2017, când competiția se desfășura la Singapore. În schimb, în acest an, Simona Halep a câștigat ambele confruntări, în semifinale la Doha, după set decisiv, și una categorică în semifinale la Wimbledon, scor 6-1 6-3.

ADVERTISEMENT

În mod normal, dacă ne raportăm la meciurile din 2019, pentru Simona Halep ar trebui să fie cel mai simplu duel de la WTA Finals. A arătat că a învățat jocul ucrainencei și că poate fi surprinsă cu greu. De altfel, Svitolina nu este în mare formă, precum Andreescu sau Karolina Pliskova.