Sporturi

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Calificare după un thriller în finala de la Roma

20.09.2020 | 16:18
Simona Halep  Garbine Muguruza 63 46 64 Calificare dupa un thriller in finala de la Roma
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în finala de la WTA Roma, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza, scor 6-3, 4-6, 6-4. A fost un adevărat thriller cu multe suișuri și coborâșuri pentru Simona. Va juca în finală cu învingătoarea dintre Karolina Pliskova și Marketa Vondrousova.


UPDATE, ora 18:15. Simona Halep a declarat la finalul meciului că se bucură că nu va mai juca în ultimul act cu Elina Svitolina, în fața căreia a pierdut două finale la Roma:

ADVERTISEMENT

“Este a treia finală pe care o joc aici. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu o întâlnesc iar pe Svitolina în finală… am pierdut deja de două ori și nu aș mai vrea să se întâmple.

Muguruza este o jucătoare grozavă, campioană de Grand Slam, și câștigă meciuri grele în fața unor jucătoare atât de bune. Știe cum să gestioneze situația la acest nivel. În opinia mea, ea este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, chiar dacă e în afara Top 10. Nu mai contează doar asta acum”, a spus campioana noastră.

ADVERTISEMENT

6-4. Game, set și meci!

5-4. Muguruza face iar break.

5-3. Muguruza își face serviciul.

5-2. Break Muguruza.

5-1. Break și Halep.

4-1. Break Muguruza.

4-0. Un nou break pentru Halep.

3-0. Simona continuă jocul fără eroare din decisiv.

2-0. Break Simona Halep.

1-0. Game Halep.


4-6. Muguruza duce meciul în decisiv.

4-5. Break Muguruza.

4-4. Muguruza a reușit să egaleze.

4-3. Muguruza răspunde din nou.

4-2. Din nou break pentru Halep.

3-2. Și Muguruza face break.

3-1. Break Halep.

2-1. Simona, din nou în avantaj.

1-1. Și Muguruza își face serviciul.

1-0. Game pentru Halep.


6-3. Simona Halep face break și ia primul set.

5-3. Break Muguruza.

5-2. Garbine își face serviciul.

5-1. Game pentru Halep.

4-1. Halep face din nou break.

3-1. Simona revine de la 0-40.

2-1. Muguruza câștigă un game prelungit.

2-0. Simona salvează mingi de break.

1-0. Simona face break în startul semifinalei.


Doar două înfrângeri a suferit Simona Halep în 2020! Iar cea mai dureroasă dintre ele a fost cu siguranţă cea în faţa ibericei Garbine Muguruza. A fost 6-7 (8), 5-7 în semifinale la Australian Open, la capătul unui meci foarte strâns. Celălalt eşec a fost cu Aryna Sabalenka, la Adelaide.

Partida Simona Halep – Garbine Muguruza este programată de la ora 13:00, pe terenul central, şi va fi transmisă de Digi Sport 1. Televiziunea care deţine drepturile TV pentru circuitul WTA. Meciul poate fi urmărit aici, în format live video. De asemenea, www.fanatik.ro transmite cele mai tari faze ale disputei pentru finala de la Roma.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Garbine Muguruza, live video ora 13:00. Românca porneşte ca mare favorită pentru o nouă finală la Roma

Garbine Muguruza o conduce pe Simona Halep la scorul confruntărilor directe din circuitul WTA, 4-2. Dar ambele victorii ale româncei au venit pe zgură, în vreme ce iberica s-a impus pe hard. Motiv suficient pentru a avea speranţe mari. Mai ales că va avea şi sprijinul publicului. 1000 de fani vor avea acces astăzi, la meciurile din semifinale.

De altfel, şi bookmakerii merg tot pe o victorie a Simonei Halep. 1,45 este cota pe care a primit-o românca pentru obţinerea succesului care să o ducă în finală. În vreme ce Garbine Muguruza a primit cotă 2,85 din partea caselor de pariuri. Marketa Vondrousova şi Karolina Pliskova se înfruntă în cealaltă semifinală.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, mai odihnită decât adversara din semifinale!

Simona Halep este şi mai proaspătă decât Muguruza. Nu a pierdut set până acum la Roma, ba chiar a profitat de abandonul Yuliei Putintseva de ieri, după primul set.

Asta în vreme ce Garbine Muguruza a avut un parcurs mult mai greu în drumul spre finală. Mai ales că nu a avut bye în runda inaugurală. A pierdut set cu Coco Gauff, dar şi în partida din sferturi, în faţa Victoriei Azarenka.

“Acum înfrunt una dintre cele mai bune jucătoare și sunt încântată să fiu parte din acest duel”

“E o semifinală, iar într-o semifinală te aștepți să dai tocmai peste acest tip de jucătoare. Va fi o bătălie. E o jucătoare foarte bună pe toate suprafețele, dar în special pe zgură, așa că mă aștept la încă o bătălie.

Acum înfrunt una dintre cele mai bune jucătoare și sunt încântată să fiu parte din acest duel. Am avut parte de un traseu foarte dificil, însă sunt încă aici și sper că mai am de jucat încă două meciuri”, a spus Muguruza despre duelul cu Simona Halep, de la Roma.

ADVERTISEMENT