Sporturi

Simona Halep, în faţa celui mai mare premiu din istoria tenisului la Turneul Campioanelor! Românca poate câştiga 4.7 milioane de dolari

21.10.2019 | 14:49
Simona Halep, în faţa celui mai mare premiu din istoria tenisului la Turneul Campioanelor! Românca poate câştiga 4.7 milioane de dolari
Simona Halep joacă pentru cel mai mare premiu din istoria tenisului. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a plecat ieri la Shenzen pentru Turneul Campioanelor, ultima apariţie din 2019 pentru campioana noastră, înainte să reia colaborarea cu Darren Cahill. Locaţia din China aduce în acest an şi cele mai mari premii din istorie, nu mai puţin de 14 milioane de dolari, faţă de cele 7 de anul trecut de la Singapore.

Simona Halep, în faţa celui mai mare premiu din istoria tenisului!

Bonusurile uriaşe de la WTA Finals o ajută şi pe Simona Halep, cea mai bună jucătoare a României! Fostul lider mondial poate intra în posesia celui mai mare premiu din istoria tenisului, 4.7 milioane de dolari. Cu o singură condiţie, să câştige toate cele 3 meciuri din grupă, o victorie fiind recompensată cu 305.000 de dolari în faza incipientă a competiţiei.

Românca de pe locul 5 WTA va primi şi un bonus uriaş pentru participarea la Turneul Campioanelor, 385.000 de dolari, la fel ca toate celelalte participante de la competiţia de final de sezon. Alături de Simona, la WTA Finals s-au mai calificat Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Naomi Osaka, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Belinda Bencic şi Elina Svitolina.

ADVERTISEMENT
Simona Halep a câştigat 3 milioane de dolari la Wimbledon. Sursa foto: Hepta.ro
Simona Halep a câştigat 3 milioane de dolari la Wimbledon. Sursa foto: Hepta.ro

Premii mai mici la US Open 2019 şi Wimbledon 2019

Chinezii au spart banca pentru Turneul Campioanelor din acest an, premiile fiind mult mai mari decât la Wimbledon sau US Open, acolo unde s-au impus Simona Halep, respectiv Bianca Andreescu. La Londra, Simona a câştigat cel mai mare premiu al carierei, 3 milioane de dolari, după ce a câştigat o finală magnifică în faţa legendarei Serena Williams.

US Open 2019 a adus premii mai mari, iar canadianca de origine română a câştigat mai mulţi la New York decât o făcuse în întreaga carieră, 3.85 milioane de dolari, după o finală cu aceeaşi Serena Williams. Deşi până acum se obişnuia ca premiile de la Turneul Campioanelor să fie mai mici decât la turneele de Mare Şlem, totul s-a schimbat din acest an. Anul trecut, Elina Svitolina a obţinut 2.36 milioane de dolari, în condiţiile în care ucraineanca a avut numai victorii la Singapore 2018.

ADVERTISEMENT

Premiile din tenis în 2019:

  • Câştigătoare Australian Open: 3.050.449 dolari
  • Câştigătoare Roland Garros: 2.649.464 dolari
  • Câştigătoare Wimbledon: 3.041.463 dolari
  • Câştigătoare US Open: 3.850.000 dolari
  • Câştigătoare WTA Finals: 4.725.000 dolari
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri