Sport

Simona Halep, în pericol să piardă locul pe podium săptămâna viitoare. Dezastru în clasamentul WTA dacă nu merge la Wimbledon

Simona Halep riscă să iasă de pe podiumul WTA. A anunțat că nu merge la Bad Homburg, din cauza accidentării la gambă, și va avea de suferit în clasasament.
20.06.2021 | 13:36
Simona Halep in pericol sa piarda locul pe podium saptamana viitoare Dezastru in clasamentul WTA daca nu merge la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a mai jucat de mai bine de cinci săptămâni, de la accidentarea suferită în turul 2 la Roma, pe 12 mai, într-o partidă cu Angelique Kerber. A suferit o ruptură la gamba stângă, iar recuperarea merge mult mai greu decât își dorea românca.

Simona Halep spera să poată participa săptămâna viitoare la Bad Homburg, turneu aflat la prima ediție. A și făcut deplasarea în Germania, dar a anunțat ulterior că nu este complet refăcută. Astfel că revenirea ei s-ar putea produce abia pe 28 iunie, la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep riscă să iasă de pe podiumul WTA. Sabalenka o depășește dacă joacă minimum semifinale la Eastbourne

Această nouă săptămână de absență o poate costa pe Simona Halep locul pe podium în clasamentul WTA. Românca nu a fost depășită până acum după Roma și Roland Garros, ajutată și de jocul rezultatelor. Dar Aryna Sabalenka mai are o șansă să treacă peste Halep, dacă va obține un rezultat bun la Eastbourne.

Simona Halep are 135 de puncte peste Aryna Sabalenka, dar jucătoarea din Belarus poate recupera această distanță la Eastbourne, turneu de categorie WTA 500. Este chiar favorită numărul 1 la competiția din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea turneului de la Eastbourne primește 470 de puncte în clasamentul WTA. Pentru a urca pe podium, peste Simona Halep, Aryna Sabalenka ar trebui să joace minimum semifinale la Eastbourne. Svitolins, Andreescu, Swiatek și Pliskova sunt celelalte jucătoare de top 10 care participă la Eastbourne.

Simona Halep speră să se recupereze pentru Wimbledon 2021. Riscă să iasă din top 10 WTA dacă nu merge la turneul de Grand Slam

Simona Halep va mai rămâne câteva zile la Bad Homburg, unde se antrenează pentru participarea la Wimbledon 2021. Are de apărat 2000 de puncte la All England Club, iar absența de la acest turneu de Grand Slam ar fi un dezastru în clasament.

ADVERTISEMENT

Dacă rămâne fără cele 2.000 de puncte pe care le-a luat în 2019 la Wimbledon, Simona Halep riscă să iasă din top 10 în clasamentul WTA. Pentru prima dată din februarie 2014, când pătrundea în elită după ediția din acel an a Australian Open.

Karolina Pliskova, jucătoarea care ocupă locul 10 în acest moment, are 4285 de puncte. Și mai poate adăuga la următoarele turnee la care participă, Eastbourne și Wimbledon. Simona ar rămâne cu doar 4330 dacă nu merge la Wimbledon. Inclusiv Pliskova poate fi scoasă din top 10, de Bencic, dacă jucătoarea din Elveția câștigă finala de la Berlin, de duminică.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, dezastru în clasamentul WTA Race. Iese din top 30 săptămâna viitoare și a fost deja depășită de Sorana Cîrstea

Anul 2021 a fost dezamăgitor până acum pentru Simona Halep, iar ieșirea din top 10 este prevestită și de situația din clasamentul Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele din anul în curs. A fost pe locul 27 la actualizarea de luni, 14 iunie.

În clasamentul live din WTA Race, Simona Halep este deja pe 30 și are șanse mari să mai piardă și alte poziții săptămâna viitoare. Este depășită inclusiv de Sorana Cîrstea, locul 23 la actualizarea de luni, 14 iunie.

 

 

 

ADVERTISEMENT