Sporturi

Simona Halep, jucătoarea din circuitul mondial cu cel mai bun procentaj la retur. Statisticile care o plasează pe locul întâi înainte de Indian Wells

04.03.2020 | 09:01
Simona Halep jucatoarea din circuitul mondial cu cel mai bun procentaj la retur Statisticile care o plaseaza pe locul intai inainte de Indian Wells
ADVERTISEMENT

Simona Halep este jucătoarea din circuitul WTA cu cel mai bun procentaj în game-urile câștigate pe serviciul advers. Sportiva din România s-a impus în 46.4% dintre game-urile jucate la retur în cele 12 meciuri din 2020, împărțind locul întâi în această ierarhie cu Leonie Kung, care a jucat, însă, doar cinci meciuri în primele două luni ale noului sezon.

Capitolul la care Simona Halep este numărul 1 mondial

Simona Halep are un start de sezon bun, cu semifinală la Australian Open, unde a cedat în fața Garbinei Muguruza, 6-7 (8), 5-7, și cu trofeu câștigat la Dubai, după o finală maraton cu Elena Rybakina, încheiată 3-6, 6-3, 7-6 (5), după două ore și jumătate de joc.

ADVERTISEMENT

După primele două luni din acest sezon, Simona Halep ocupă primul loc în tenisul mondial la capitolul game-uri câștigate pe serviciul advers.

Cu un procentaj de 46.4%, reușit în cele 12 meciuri oficiale din 2020, sportiva din România împarte prima poziție cu elvețianca Leonie Kung (155), care a evoluat, însă, în doar cinci jocuri cu miză.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi în clasamentul game-urilor câștigate la retur se află Elise Mertens, cu 45.7%, ultima treaptă a podiumului îi revine Zarinei Dias, 44.2%, în timp ce top 5 este completat de Anna Blinkova, 42.6%, și Marketa Vondrousova, cu 42.4% dintre game-urile jucate pe serviciul advers câștigate.

Statisticile Simonei Halep la retur în 2020:

  • Puncte câștigate: 47.5%
  • Mingi de break fructificate: 51%
  • Mingi de break ratate: 43.9%
  • Game-uri câștigate: 46.4%
ADVERTISEMENT

Indian Wells, următorul turneu din calendarul Simonei Halep

După victoria de la Dubai, pentru Simona Halep ar fi urmat turneul Premier 5 de la Doha, însă, din cauza unei accidentări la piciorul stâng, sportiva a decis să se retragă.

Problemele medicale pun în pericol participarea Simonei la următoarea competiție la care își anunțase prezența, cel de la Indian Wells, programat în perioada 11 – 22 martie în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Dacă starea fizică îi va permite să evolueze, Simona Halep își va afla adversarele de la Indian Wells marți, 10 martie.

Datorită statului de cap de serie, Simona va intra direct în turul doi al competiției din SUA, urmând să evolueze, cel mai probabil, pe 14 sau 15 martie.

ADVERTISEMENT
Tags: